Руският президент Владимир Путин призова руснаците да се ваксинират срещу

...
Руският президент Владимир Путин призова руснаците да се ваксинират срещу
Коментари Харесай

Путин нe искал да се боцне публично, за да не изглежда глупаво пред камерите

 Руският президент Владимир Путин прикани руснаците да се имунизират против ковид, съобщи " Франс прес ".

Според Путин, който неотдавна се имунизира против Covid, въпреки слагането на имунизацията да не бе предавано по медиите, имунизирането против ковид е нещо належащо.

Държавният глава насочи апела си на фона на бавните темпове на съветската имунизационна акция. Близо четири месеца след стартирането в приложимост на съветската ваксина против Covid " Спутник V " единствено четири милиона руснаци са сложени две дози от нея, а на два милиона руснаци е сложена една доза. До момента са имунизирани единствено четири % от съветските жители, стойност, доста по-ниска от тази на имунизираните в страни като Съединени американски щати и Англия.

" Ако един човек желае да се усеща сигурен, да не се разболява и да не бъде обиден от съществени последици след разболяване, сигурно е налага се да се имунизира ", сподели Путин в изявление за държавна телевизия.

Путин, който е на 68, се имунизира против Covid-19 във вторник, като слагането на имунизацията не бе предавано по медиите. Руският президент съобщи през днешния ден, че решението му да не се имунизира обществено е било подбудено от нежеланието да наподобява неуместно пред камерите на медиите.

Руският водач не разкри с коя от трите ваксини, създадени в Русия, се е ваксинирал, като акцентира, че и трите са еднообразно ефикасни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР