Руският президент Владимир Путин поздрави за Великден православните християни и

...
Руският президент Владимир Путин поздрави за Великден православните християни и
Коментари Харесай

Путин поздрави православните християни

Руският президент Владимир Путин поздрави за Великден православните християни и всички руснаци, които означават Светлото Христово Възкресение. Това оповестява пресслужбата на Кремъл, която разгласява на уеб страницата си празничното послание на президента, предава БНР. 

„ В продължение на епохи този античен християнски празник изпълва сърцата на хората с наслада и вяра, с религия в тържеството на живота и любовта. Символизира неразривната връзка на времената и духовните обичаи, които служат на единението на нашия народ “, написа в празничното послание. 

Президентът Путин акцентира, че Руската православна черква и всички християнски конфесии играят огромна роля в опазването на богатото културно и историческо завещание, с което се слави Русия, откровено се грижат за укрепването на фамилните полезности и възпитанието на подрастващото потомство. 

В компанията на премиера Дмитрий Медведев и на кмета на Москва Сергей Собянин Владимир Путин участва на отслуженото от съветския патриарх Кирил празнично свещенодействие в основния православен храм на Русия – Христос Спасител. 

Патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил прикани в обръщението си във връзка Възкресение Христово хората да се научат да побеждават злото и да не се поддават на неговата мощ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР