Руският президент Владимир Путин поздрави американския си колега Доналд Тръмп

...
Руският президент Владимир Путин поздрави американския си колега Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Путин поздрави Тръмп за изстрелването на Crew Dragon

Руският президент Владимир Путин поздрави американския си сътрудник Доналд Тръмп с сполучливото изстрелване на галактическия кораб Crew Dragon. Това стана в телефонен диалог сред двамата водачи, в който те потвърдиха желанието си за съдействие в космоса, заяви пресслужбата на Кремъл. Двамата също по този начин са изявили готовност да развиват взаимноизгодното си съдействие в галактическата област.

Путин и Тръмп са разискали и нефтения пазар и договора ОПЕК+, като са установили, че той води до възобновяване на търсенето и стабилизирането на цените. 

" Констатирано бе, че ОПЕК+ е многостранна договореност, реализирана с дейната поддръжка на президентите на Русия и Съединени американски щати и води към последователно възобновяване на търсенето на петрол и стабилизацията на цените ", допълва съобщението.

Към момента сделката ОПЕК+ е за редуциране на добива на 9.7 млн. барела на денонощие през май-юни, на 7.7млн. през второто полугодие на 2020 година и на 5.8 млн. до края на април 2022 година Планирана е видеоконферентна среща на страните от ОПЕК+ на 9 и 10 юни, на която би трябвало да бъде разисквана обстановката на пазара и първите резултати от договореностите за понижаване на добива.

Путин и Тръмп също по този начин са отбелязали в диалога си " значимостта на активизирането на руско-американския разговор в региона на стратегическата непоклатимост и ограниченията за създаване на доверие във военната област ". Двамата президенти са се договорили за продължение на контактите сред двете държави на разнообразни равнища.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР