Руският президент Владимир Путин покани представители на страните от Асоциацията

...
Руският президент Владимир Путин покани представители на страните от Асоциацията
Коментари Харесай

Путин покани бизнесмени от АСЕАН на руските икономически форуми

Руският президент Владимир Путин предложения представители на страните от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) следващата година да вземат участие в два стопански форума в Русия - Петербургския и Източния, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Путин насочи тази покана в Сингапур на срещата на високо ниво Русия - АСЕАН и отбелязва, че присъединяване на съветската делегация в капиталовия конгрес на АСЕАН е било потребно.

Като цяло Путин изрази удовлетворение от взаимоотношението сред Русия и районната организация и сподели, че през последните две години със взаимни старания е реализирано доста. Като образец даде активизирането на политическия разговор, откриването на посланичество на Русия в АСЕАН, координирането по съществени проблеми на района, съдействието в битката с тероризма, наркотрафика и проведената престъпност.

Добре се развиват и икономическите връзки. През 2017 година стокообменът сред Русия и АСЕАН се е нараснал с 35 на 100, а общите насъбрани вложения надвишават 25 милиарда $, уточни Путин. Пътната карта за бизнес съдействие включва към 60 взаимни плана.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР