Руският президент Владимир Путин подписа закон за подобряване на контрола

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон за подобряване на контрола
Коментари Харесай

Путин ограничава тегленето на пари от анонимни електронни средства

Руският президент Владимир Путин подписа закон за възстановяване на контрола върху потреблението на неперсонифицирани електронни способи на заплащане от жителите, заяви ТАСС.

Към момента банковите клиенти в Русия могат да теглят пари посредством анонимно електронно платежно средство, в случай че са минали процедурата за опростена идентификация, само че новият закон към този момент ще лимитира тегленето на пари от този вид средства. Предвижда се въвеждането на по-голям надзор върху интервенциите с анонимни разплащателни карти за възпрепятстване на противозаконните действия за изтегляне на пари в брой.

Според в този момент настоящия закон, клиентът може да тегли пари посредством анонимно електронно платежно средство стига общата сума на издадените парични средства да не надвишава 5 хиляди рубли в границите на един календарен ден и 40 хиляди рубли в границите на един календарен месец. По същия способ клиентът може да трансферира пари по банкова сметка в интерес на юридически лица и самостоятелни бизнесмени, в случай че салдото когато и да е е не повече от 60 хиляди рубли, а общата сума на преведените електронни пари не е повече от 200 хиляди рубли един календарен месец.

Законът също по този начин изисква юристите, нотариусите и предприемачите да дават правни или счетоводни услуги, в случай че правят парични покупко-продажби от името на своя клиент, разпознават ги, откриват друга информация за клиента и ползват ограничения за заледяване на неговите сметки в сходство с законодателството за противопоставяне на легализирането или прането на пари, добити от незаконна активност, както и финансирането на тероризма. Адвокатите и нотариусите ще бъдат задължени да създават правила за вътрешен надзор и да назначават специфични виновни чиновници.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР