Руският президент Владимир Путин подписа закон, утежняващ военните наказания.Съгласно одобрените

...
Руският президент Владимир Путин подписа закон, утежняващ военните наказания.Съгласно одобрените
Коментари Харесай

Путин подписа закон: 15 г. затвор за бягство от мобилизация

Руският президент Владимир Путин подписа закон, утежнителен военните санкции.

Съгласно утвърдените ремонти в Наказателния кодекс на страната военнослужещите, които откажат да изпълнят заповед на висшестоящ по време на военно състояние или да вземат участие в бойни дейности, ще бъдат наказани на отнемане от независимост до 3 години, а в случай че това докара до тежки последствия, нарушителите могат да получат до 10 години затвор.


Измененията са направени в член 332 от Наказателния кодекс на Русия. Неизпълнението на военна заповед по време на военно състояние, във военно време или по време на въоръжен спор или бойни дейности, както и отводът от присъединяване в бойни дейности се санкционира с отнемане от независимост от 2 до 3 години.

От 3 до 10 години затвор пък грози тези, които откажат да влязат в стълкновение и това е довело до съществени последствия.
Съгласно новия закон дезертьорството по време на готовност или военно време се санкционира с до 15 години затвор.

Чл. 338 от Наказателния кодекс се добавя с част трета, съгласно която отсъствието от мястото на работа без позволение, дезертьорството с оръжие, както и дезертьорството на група по време на готовност или военно състояние, във военно време или по време на въоръжен спор се санкционират с отнемане от независимост от 5 години до 15 години.

Законът афишира интервалите на готовност, военно състояние и военно време като утежняващи условия при установяване на наказването.


Тези, които се предадат непринудено на врага, ще получат присъда до 10 години затвор. В Наказателния кодекс се прибавя член 352. 1 “Доброволно предаване ”., съгласно който това закононарушение ще се санкционира с отнемане от независимост от 3 до 10 години.

Извършилият нарушаването за първи път обаче може да бъде освободен от наказателна отговорност, при изискване че е взел ограничения за освобождението си, върнал се е в поделението си и не е направил други закононарушения, до момента в който е бил в плен.

Осъдените за грабежи по време на боен спор или война могат да получат до 15 години зад решетките.
Съгласно нов член 356. 1, прибавен към Наказателния кодекс, грабежът без утежняващи условия ще се санкционира с до 6 години затвор, а в случай че закононарушението включва и принуждение, което не е рисково за живота или здравето, или опасност за потребление на такова принуждение, наказването е отнемане от независимост до 10 години.Най-тежкото наказване от 8 до 15 години затвор ще се ползва за обир, осъществен от проведена група в огромни размери със опасност за ликвидиране или причиняване на щета на здравето.


Законодателната смяна идва, откакто в сряда съветският президент Владимир Путин разгласи частична военна готовност в страната. Той аргументира решението си с претекста, че

Москва би трябвало да предприеме нужните стъпки, с цел да отбрани своя суверенитет,
защото Западът се стреми да “отслаби ” и “унищожи ” Русия.

След оповестяването на мобилизацията военните комисари в най-малко четири съветски района са подписали заповеди, с които не разрешават на наборниците да напущат градовете си. В съветските обществени мрежи и канали се популяризира информации, че се получили призовки и хора без никакъв боен опит и научни служащи.

Впоследствие от съветското Министерство на защитата прецизираха, че някои съветски специалисти в региона на технологиите, банкери и публицисти в държавните медии няма да бъдат призовани да служат в Украйна като част от съветската мобилизационна акция.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР