Руският президент Владимир Путин подписа в събота поправки, затягащи наказанията

...
Руският президент Владимир Путин подписа в събота поправки, затягащи наказанията
Коментари Харесай

Путин подписа закон за строги наказания за военни, които отказват мобилизация

Руският президент Владимир Путин подписа в събота ремонти, затягащи наказванията за дезертиране, отвод от присъединяване в бойни дейности и непринудено предаване на съперника с до 10 години затвор. Това става единствено дни откакто подреди частична готовност.

Обявяването на мобилизацията на 300 000 резервисти в сряда провокира митинги в цяла Русия и ново овакантяване на страната. Ден преди този момент съветският парламент утвърди ремонти, затягащи наказванията за военни закононарушения по време на готовност. Сега, когато законодателството е подписано, военнослужещи, които дезертират, предадат се " без позволение ", отхвърлят да се бият или не се подчиняват на заповеди, могат да бъдат наказани до 10 години затвор. Мародерството ще се санкционира с 15 години затвор. Промените идват, до момента в който Кремъл се стреми да укрепи редиците на своята войска, която се бори с военна интервенция в Украйна.

Отделен закон, също подписан в събота, улеснява достъпа до съветско поданство за чужденци, които се записват в съветската войска. Чужденците, които са прекарали най-малко една година в съветската войска, ще имат право да изискат поданство, заобикаляйки нормалното условие за пет години престояване в страната. Тази мярка наподобява е ориентирана главно към мигранти от Централна Азия от някогашни руски републики, които нормално се наемат за тежки и нископлатени работни места.

Във вторник кметът на Москва Сергей Собянин разгласи откриването на център за наемане на личен състав в миграционния център Сахарово, значим пункт за прекосяване на мигранти. Още преди законът да влезе в действие, Киргизстан и Узбекистан предизвестиха своите жители да не вземат участие във въоръжени спорове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР