Руският президент Владимир Путин подписа указ за отсрочка на частичната

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ за отсрочка на частичната
Коментари Харесай

Лавров: Ситуацията в международната сигурност бързо деградира

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за пролонгация на частичната готовност за студенти. Външният министър Сергей Лавров съобщи пред 77-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, че обстановката в интернационалната сигурност бързо деградира.

Днес се взема решение въпросът за бъдещия международен ред - дали да бъде с един хегемон, който кара всички да живеят по прословутите му правила, преференциални единствено за него. Алтернативата - либерален, обективен свят без шантаж и заплашване на неуместните, без неонацизъм и неоколониализъм, разясни Лавров. По думите му Русия твърдо е избрала втория вид и приканва да се работи за реализацията му дружно със своите съюзниции и единомишленици.

Лавров прикани Организация на обединените нации да си върне репутацията на място за почтени полемики. Вместо почтен разговор и търсене на взаимни отстъпки имаме работа с дезинформация и груби инсценировки и провокации, сподели още съветският външен министър пред Общото заседание на Организация на обединените нации. 

Той упрекна Запада, че подкопава доверието към интернационалните институции като органи за координиране на ползите и към интернационалното право като гаранция за правдивост и отбрана на слабите от произвол. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР