Руският президент Владимир Путин подписа указ за набиране на 147

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ за набиране на 147
Коментари Харесай

Путин подписа указ за набиране на близо 150 000 войници в армията

Руският президент Владимир Путин подписа декрет за набиране на 147 000 бойци във въоръжените сили, оповестяват съветски медии. Процесът на набиране на военнослужещи ще се организира сред 1 и 15 юли.

" Реших да разреша от 1 април до 15 юли 2023 година да се извърши набор на съветски жители на възраст сред 18 и 27 години, които не са в запаса и дават отговор на условията на закона " За военния дълг и военната работа ", общо 147 000 души ", се споделя в документа, представен от съветската държавна организация.

Със същия декрет Путин реши да освободи от военна работа бойците, моряците, сержантите и старшините, чийто период на наборна работа е изминал. Документът влиза от през днешния ден.

Ръководителят на комисията по защита на Държавната дума Андрей Картаполов посочи, че наборниците няма да бъдат изпращани на работа в Донецката и Луганската национални републики, Херсонска и Запорожска област. Също по този начин планът за постепенна смяна на възрастта на наборниците няма да засегне пролетната наборна работа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР