Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който забранява на

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който забранява на
Коментари Харесай

Путин забрани на инвеститори от „неприятелски страни да продават дялове от ключови компании

Руският президент Владимир Путин подписа декрет, с който не разрешава на вложители от по този начин наречените "неприятелски " страни да продават дялове в избрани стратегически предприятия до края на годината.

Забраната обгръща множеството огромни финансови и енергийни планове, в които чужденци към този момент имат дялове, в това число петролния и газов план "Сахалин-1 "

Указът беше оповестен в петък и влиза в действие неотложно. С него се не разрешава на вложителите, подкрепили глобите против Русия, да продават дяловете си в границите на съглашения за делба на продукция (PSA), в банки, стратегически предприятия, компании, произвеждащи енергийно съоръжение, както и други планове като произвеждане само че нефт, газ, въглища или никел.

Указът също по този начин гласи, че държавното управление и Централната банка би трябвало да изготвят в границите на 10 дни цялостен лист на фирмите, наранени от този ход. Забраната влиза в действие неотложно, макар че Путин може да реши да издаде особено освобождение в избрани случаи.

Международните вложители напущат съветския пазар на фона на западните наказания, наложени на Москва поради нейната непровокирана инвазия в Украйна. Регистърът на неприятелските страни, основан от съветското държавно управление, включва най-вече западни страни, участващи в глобите.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР