Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който на студентите

...
Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който на студентите
Коментари Харесай

Студентите в Русия получиха отсрочка от мобилизацията

Руският президент Владимир Путин подписа декрет, с който на студентите във висшите образователни заведения и колежите в очна и очно-задочна форма на образование се дава пролонгация от оповестената на 21 септември частична готовност, в случай че се образоват за съответната просветителна степен за първи път, заяви ТАСС.

Според указа, публикуван от пресслужбата на Кремъл, " пролонгация от повиквателната за военна работа при готовност се дава на студентите, които се образоват в очна и очно-задочна форма на образование по упълномощените от страната стратегии в междинното професионално и висшето обучение в държавните просветителни институции, в научните организации и които получават обучение в съответната (образователна) степен за първи път ".

Указът влиза в действие от деня на подписването му и се отнася до правни отношения, зародили от 21 септември, когато в Русия беше оповестена частичната готовност. Над 700 души са били арестувани в Русия при митинги през вчерашния ден против военната готовност на резервисти, с цел да се борят в Украйна, съобщи Франс прес, като се базира на неправителствената организация " ОВД-Инфо ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР