Руският президент Владимир Путин планира да присъства на срещата на

...
Руският президент Владимир Путин планира да присъства на срещата на
Коментари Харесай

Срещата на Г-20 пред провал заради Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин възнамерява да участва на срещата на върха на Г-20 в Бали през ноември, съобщи индонезийският водач Джоко Уидодо пред организация Bloomberg, представена от БГНЕС.

Според пресслужбата на Кремъл Путин е разговарял по телефона с Уидодо, с цел да обсъдят продоволствената сигурност. Те са дискутирали и подготовката за срещата на върха на Г-20, която ще се организира в Индонезия през ноември.

" Президентът Путин ми сподели, че ще пристигна ", съобщи индонезийският водач. Китайският президент Си Цзинпин също ще участва на срещата на върха, сподели той. Западните водачи обаче може да бойкотират срещата, тъй като надали ще се съгласят да седнат на една маса с човек, който дефинират като военнопрестъпник. В компромис със западните страни Индонезия предложения президента на Украйна, която не е член на Г-20, да взе участие като посетител в срещата на върха в Бали. Володимир Зеленски обаче съобщи през вчерашния ден на генералния секретар на НАТО Антонио Гутериш и турския президент Реджеп Ердоган, че помиряване с Русия е допустимо единствено откакто тя напусне окупираните от нея украински територии, в това число и полуостров Крим.

По-рано помощникът на съветския президент Юрий Ушаков съобщи, че форматът на съветското присъединяване в срещата на върха на Г-20 ще бъде избран директно преди пътуването. Досега се знаеше, че Путин избира виртуално присъединяване, тъй като заобикаля да пътува в чужбина.

Срещата на върха на водачите на Г-20 ще се организира на остров Бали на 15-16 ноември. Първоначално редица западни страни, изключително Съединени американски щати и Канада, предложиха Русия да бъде изключена от Г-20, само че други страни не се съгласиха.

Индонезийското председателство акцентира, че желае да сплоти Г-20 и да не допусне нейното разединение. Затова предложения и съветския президент, който е в интернационална изолираност.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР