Руският президент Владимир Путин отвърна на удара, след като американският

...
Руският президент Владимир Путин отвърна на удара, след като американският
Коментари Харесай

В Русия: Байдън премина червената линия

Руският президент Владимир Путин отвърна на удара, откакто американският му сътрудник Джо Байдън съобщи в изявление, че го счита за " палач ". „ Човек би трябвало да познава другия “, сподели Путин по съветската телевизия и провокира Байдън да приказва с него онлайн в ефир. В Русия настояват, че американският президент е минал алената линия, съобщи БГНЕС.

Путин отхвърли обвиняванията, че неговите служби за сигурност са се пробвали да убият опозиционния политик Алексей Навални. Американският президент също по този начин съобщи пред ABC News, че Путин ще " заплати цената " за хипотетична интервенция в изборите през 2020 година в Съединени американски щати. Русия прикани своя дипломат за договаряния, с цел да предотврати " необратимото утежняване " на връзките. Руското държавно управление съобщи, че Анатолий Антонов е бил извикан от Вашингтон в Москва, защото връзките със Съединени американски щати са стигнали до " задънена улица ".

Байдън разяснява отчет на американското разузнаване, който допуска, че Путин е разрешил акция за интервенция в президентските избори през ноември предходната година в Съединени американски щати. Американското разузнаване твърди, че Путин стои зад намесата. Очаква се Съединени американски щати да наложат наказания против Русия още през идната седмица поради заключенията на отчета. Кремъл съобщи, че обвиняването против Путин е невиждано: Джо Байдън назова Путин палач.

Външното министерство тук изиска пояснение, до момента в който представителят на Путин назовава коментара явен знак, че президентът Байдън няма желание да възвръща връзките си с Русия. Но самият Владимир Путин очевидно понесе обидата. В последна сметка това изигра роля за доказването на главната му концепция: че Западът е русофобски и е враждебна мощ. Путин сподели също, че Джо Байдън просто вижда личните си черти в съветския водач и твърди, че Съединени американски щати са убийствена страна - със лист на срамните глави в историята си от робството до атомните бомби, хвърлени върху Япония. Държавните медии в Русия настояват, че американският президент е минал алена линия с това, което коментаторите назовават „ директна обида”. Говорителят на Кремъл е съобщил на сътрудник на Би Би Си в съветската столица, че връзките със Съединени американски щати в този момент са " доста неприятни " - и те наподобява ще се влошат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР