Руският президент Владимир Путин определи като приоритетна задача премахването на

...
Руският президент Владимир Путин определи като приоритетна задача премахването на
Коментари Харесай

Путин обяви приоритетна задача: да се спре обстрелът на граничните райони на Русия

Руският президент Владимир Путин дефинира като предпочитана задача премахването на самата опция за обстрел от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на граничните региони на Руската федерация, съобщи ТАСС.

" Разбира се, предпочитана задача е да се отстрани самата опция за обстрел, само че това е работа на военното ведомство ", сподели президентът, откривайки среща за възобновяване на жилищната инфраструктура, разрушена в граничните региони.

Той означи, че главната тематика на диалозите ще бъде " поддръжка за жителите на Крим, Белгородска, Брянска и Курска области, чиито къщи и жилища в пограничните региони са развалени или разрушени заради обстрел от неонацистки формирования ".

В известието на организацията не се загатва нищо за нововъзникналите " руснаци " в четирите окупирани територии на Украйна - Херсон, Запорожие, ДНР и ЛНР.

Путин напомни, че на 24 януари се е срещнал с губернатора на Белгородска област Вячеслав Гладков, който рапортува в детайли за обстановката в района и описа каква помощ се дава на хората посредством районното държавно управление.

" В резултат на срещата бяха дадени съответни инструкции за спомагателни ограничения в тази тенденция, както и по цялостен набор от други области. Моля ви да осигурите осъществяването на всичко, което е планувано ", изиска президентът.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР