Руският президент Владимир Путин обяви официално анексията към Руската Федерация

...
Руският президент Владимир Путин обяви официално анексията към Руската Федерация
Коментари Харесай

Историческата реч на Путин


Руският президент Владимир Путин разгласи публично анексията към Руската Федерация на украинските територии, които са под неин надзор.

Той разгласи четири нови субекта на Руската федерация: самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република и окупираните елементи на Херсонска и Запорожка област в Украйна. Като съображение за това бяха посочени извършените референдуми под дулата на оръжията на съветските окупатори. Според Путин в тези територии са дали своят вот милиони и изявили правото си на историческо самоопределяне

Церемония по сключване на договорите за влизане на новите територии в Руската Федерация стартира в 15 ч. в Георгиевската зала на Кремълския замък. По традиция, Путин закъсня около 18 минути.

Речта на Путин не беше особенно стройна, като той употребява най-разнопосочни претекстове - от исторически, до тайни, с цел да оправдае войната против Украйна и избиването на хиляди почтени. Естествено виновността за войната в Украйна беше трансферирана на Киев и груповия Запад.

Основното обръщение в нея беше, че прикани Киев да се откаже от новите анексирани територии и да седне да договаря. Путин загатна, че може да употребява нуклеарно оръжие, като напомни, че към този момент има казус от Съединени американски щати в Хирошима и Нагазаки.

В началото на речта си Путин изреди, кой се се сражавал в географската област наречена Новорусия от казаците до Втората международна война.

Съюз на съветските социалистически републики е минало, и предишното няма да се върне, сподели Путин, само че послед похвали “решимостта на тези хора ” (гласувалите на референдума) да живеят в историческата си татковина Русия.

В речта си Путин упрекна груповия Запад защо ли не, в това число за “превръщането на цели народи в наркомани ”, за това, че краде зърното на Украйна, за това, че западните водачи основали изкузствен апетит в света, само че той не можел да им помогне, даже, че крадяли съветските философи.

Путин съобщи още, че Русия желае да оглави " антиколониално придвижване " за освобождение на света. " Трябва да обърнем тази позорна страница. Хегемонията на Запада ще бъде разрушена. Това е неизбежно. Трябва да създадем това за нашия народ, за великата историческа Русия. "

Ето част от най-ярките цитати от изявлението му:

“Призоваваме киевския режим да спре войната и да се върне на масата за договаряния. Ние сме подготвени за това. Но няма да обсъждаме статута на анексираните територии ”.

“Ще пазиме земите си с всички сили и средства, с които разполагаме, и ще създадем всичко, с цел да подсигуряваме сигурността на народа си. Това е великата освободителна задача на нашия народ. ”

“Западът беше този, който потъпка правилото за цялост на границите. И в този момент тя взема решение по свое убеждение кой има право на самоопределяне и кой не. Защо вземат решение по този начин? Кой им е дал това право? ”

“САЩ са единствената страна в света, която употребява нуклеарни оръжия против мирни градове, унищожавайки Хирошима и Нагасаки. Между другото, те сътвориха казус. ”

“Санкциите не бяха задоволителни за англосаксонците, те минаха към бойкот. Невероятно, само че факт. С организирането на взривяването на газопровода " Северен поток " те в действителност започнаха да унищожават паневропейската енергийна инфраструктура. За всички е ясно кой има изгода от това. Този, който печели, е този, който го е направил. ”

“Те лъжат като Гьобелс. Колкото по-невероятна е лъжата, толкоз по-бързо хората ще й повярват. ”

“Искаме ли децата ни да бъдат обучавани, че има и други полове с изключение на пола? Искаме ли децата ни да бъдат принуждавани към извращения, които водят до деградация и изгубване? ”

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР