Руският президент Владимир Путин обяви, че Русия щяла да отговори

...
Руският президент Владимир Путин обяви, че Русия щяла да отговори
Коментари Харесай

Путин се озъби на Украйна

Руският президент Владимир Путин разгласи, че Русия щяла да отговори на това, което той назова "съвършено явно пречистване " на политическото пространство в Украйна, ден откакто украински съд сложи прочут проруски политик под домакински арест, съобщи "Ройтерс ".

Украинският съд сложи Виктор Медведчук, който поддържа по-тесни връзки с Москва и споделя, че Путин е кръстник на щерка му, под домакински арест по отношение на обвинявания за държавна измяна, които му бяха повдигнати преди дни. Медведчук управлява партията "Опозиционна платформа - За Живота ", най-голямата опозиционна мощ във Върховната рада (украинския парламент).

Той означи още, че в Украйна национални медии се закриват, като западните сътрудници по никакъв метод не реагирали на това. Припомняме, че Украйна забрани няколко проруски медии неотдавна.

Путин разяснява още по време на заседание с членовете на Съвета за сигурност на Русия, че Украйна последователно се превръщала в "антипод " на Русия.

"Украйна постепенно, само че несъмнено се трансформира в някакъв противовес на Русия, в някаква "анти-Русия ", в някаква площадка, от територията на която непрестанно, явно, ще получаваме внимание, което изисква особено внимание от наша страна от позиция на обезпечаване на нововъведения за сигурността на Руската федерация ", посочи съветският държавен глава.

Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски назова Медведчук олигарх, който законно е бил лишен от опцията да оказва въздействие в страната. Зеленски добави, че в лицето на Медведчук може да се види какво значи статутът на олигарх.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР