Руският президент Владимир Путин нареди засилване на граничната охрана, за

...
Руският президент Владимир Путин нареди засилване на граничната охрана, за
Коментари Харесай

Путин нареди да се засили граничната охрана

Руският президент Владимир Путин подреди усилване на граничната защита, с цел да се обезпечи бързо придвижване на съветски военни и цивилни в украинските региони, които в този момент са под контрола на Москва, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В обръщение във връзка Деня на граничната защита Путин сподели, че нейна задача е да покрива надеждно линиите наоколо до бойната зона.

Атаките в Русия набъбнаха по активност в последните седмици, главно посредством удари с дронове в областите по границата с Украйна, само че също по този начин и все по-навътре в Русия, включително и против петролопровод северозападно от Москва през вчерашния ден, напомня Ройтерс.

" Необходимо е да се подсигурява бързото придвижване на военни и цивилни коли и товарни транспортни средства, включително на храни и филантропична помощ от строителни материали, изпратени на новите субекти на Руската Федерация ", споделя Путин в посланието, качено в канала на Кремъл в Телеграм.

Херсонска, Запорожка, Луганска и Донецка област са четирите региона в Украйна, които Путин разгласи за анексирани от Русия предишния септември след референдуми, избрани от Киев като подигравка. Руските сили управляват единствено отчасти четирите региона.

Вчера съветски представители споделиха, че трима
души са били ранени в Белгородска област при украински обстрел. Тази седмица същият регион бе цел на проукраински бойци, което породи подозрения по отношение на съветските отбранителни и военни качества.

Курска и Белгородска област в Русия граничат с Украйна и са най-често цел на офанзиви, които повредиха електропроводи, железопътна и военна инфраструктура. Местните представители укоряват за това Украйна. Киев съвсем в никакъв случай намерено не поема отговорност за офанзивите в Русия и по следените от съветските сили територии в Украйна, само че споделя, че разрушаването на инфраструктура е подготовка за плануваната сухопътна контраатака.

Вчера Украйна сподели, че е подготвена да стартира дълго чаканата контраатака, с цел да си върне територията, завладяна от Русия през 15-месечната война.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg