Руският президент Владимир Путин нарече вчера позицията на Европейския съюз

...
Руският президент Владимир Путин нарече вчера позицията на Европейския съюз
Коментари Харесай

Путин нарече позицията на ЕС за пакта Рибентроп-Молотов "безпардонна лъжа"

Руският президент Владимир Путин назова през вчерашния ден позицията на Европейския съюз против така наречен пакт " Рибентроп-Молотов " " безпардонна неистина ", съобщи ДПА.

Преди два месеца Европейският парламент одобри резолюция, в която декларира, че Пактът за ненападение сред нацистка Германия и Съветския съюз, подписан в Москва, проправя пътя за експлоадирането на Втората международна война. Русия пази тогавашната позиция на Съветския съюз, че пактът е бил належащо зло, за попречване на нахлуване от страна на нацистка Германия, каквото все пак се случва през 1941 година, две години след подписването му, напомня организацията.

На среща през вчерашния ден с организационния комитет Победа ", подготвящ честванията за 75-ата годишнина от края на войната следващата година, Путин съобщи, че " опитите за изкривяване на историческата истина не стопират ". По думите му " към тях в този момент са се включили освен наследниците на помагачите на нацистите, а и някои изцяло честни интернационалните институции и европейски структури ".

Путин даде образец с резолюцията на Екологичен потенциал, която по думите му е " сложила в действителност на една дъска и нацистките агресори, и Съветския съюз и надали не упреква Съюз на съветските социалистически републики наедно с нацистска Германия за експлоадирането на Втората международна война, като че ли някои са не запомнили кой е нападнал Полша на 1 септември 1939 година и Съветския съюз на 22 юни 1941 ".

" А тези, които се опитат да поспорят с такава неоснована на нищо действително безпардонна неистина, авансово упрекват в осведомителна война срещу демократична Европа ", приключи президентът, като посочи, че " това е откъс ". /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР