Руският президент Владимир Путин нарече опитите за отмяна на руската

...
Руският президент Владимир Путин нарече опитите за отмяна на руската
Коментари Харесай

Путин: Опитите за отмяна на руската култура са безполезни


Руският президент Владимир Путин назова опитите за анулация на съветската просвета и самата Русия " безполезни " във видео послание към фестивала Tavrida.ART, извършен в Крим в понеделник.

" Това е просто неуместно. А тези, които мислят иначе, за тяхно страдание не са си научили уроците от историята ", добави Путин.
Прочетете още
Путин означи, че тази година екипът на фестивала включва и хора от " освободените територии " - от Донецката и Луганската национални републики.

" Днес вие сте дружно, подготвени да обедините старания за реализиране на общи цели и това значи, че знаете, че с цел да сте мощни, би трябвало да сте дружно. Цялата богата хилядолетна история на Русия учи на това ", сподели той.

Той благодари за поддръжката на " съветските герои " - доброволци и бойци в Донбас.

" Знаем, че всички компликации и тествания са време на нови благоприятни условия и постоянно приказваме за това. Време е да бъдем дръзки и вие сте тъкмо това ", сподели Путин.

Путин напомни на майките руските времена и им върна огромна привилегия. Путин подписа декрет, с който връща званието " Майка героиня ", употребявано в руски времена за подучване на дамите, които имат доста деца.

Почетното звание ще се дава на майки с съветско поданство, които са отгледали 10 или повече деца с съветско поданство, се споделя в текста на президентския декрет, представен от организация " Интерфакс ".

То ще бъде съпроводено с изплащането на еднократна парична премия от 1 милион рубли (около 31 380 лева.), като държавното управление ще дефинира в допълнение реда за приемането им.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР