Руският президент Владимир Путин може официално да обяви война на

...
Руският президент Владимир Путин може официално да обяви война на
Коментари Харесай

CNN: Владимир Путин може официално да обяви война на Украйна на 9 май

Руският президент Владимир Путин може публично да разгласи война на Украйна още на 9 май - ход, който би разрешил цялостна готовност на съветските аварийни сили, защото напъните за инвазия не престават да се бавят, считат американски и западни представители, представени от Си Ен Ен.

9 май, прочут в Русия като Ден на успеха, е отдаден на успеха на страната над нацистите през 1945 година Западните представители от дълго време считат, че Путин ще употребява символичното значение и пропагандната стойност на този ден, с цел да разгласи военно достижение в Украйна, доста усилване на военните дейности - или и двете.

Длъжностните лица започнаха да се насочват към един сюжет, а точно, че Путин публично ще разгласи война на Украйна на 9 май. Досега съветският президент настояваше да назовава спора, траял няколко месеца, „ специфична военна интервенция ”, като на процедура забрани думи като „ инвазия ” и „ война ”.

„ Мисля, че той ще се опита да се откаже от „ специфичната си интервенция ”, съобщи предходната седмица английският министър на защитата Бен Уолъс пред радио LBC. „ Той разгръщаше терена, приготвяше почвата, с цел да може да каже: „ Вижте, в този момент това е война против нацистите и ми трябват повече хора. Имам потребност от повече съветско пушечно месо ”.

По време на целия спор Путин непрестанно представяше нахлуването си в Украйна - „ страна с президент евреин ” - като акция за хипотетична „ денацификация ” - изложение, отхвърляно както от историци, по този начин и от политически наблюдаващи.

Официалното оповестяване на война на 9 май може да ускори публичната поддръжка за нашествието. Съгласно съветското законодателство това ще разреши на Путин да активизира аварийните сили и да приканва наборници, от които съгласно публични лица Русия обезверено се нуждае в изискванията на възходящ дефицит на работна ръка. Според оценки на западни и украински публични лица минимум 10 000 съветски бойци са били убити във войната, откогато Русия нахлу доскоро повече от два месеца.

Други разновидности включват анексиране на отделилите се територии Луганск и Донецк в Източна Украйна, сериозен напън за Одеса на юг или оповестяване на цялостен надзор над южния пристанищен град Мариупол.

САЩ разполагат с „ доста достоверни ” разследващи данни, че Русия ще се опита да анексира Луганск и Донецк „ някъде в средата на май ”, съобщи в понеделник посланикът на Съединени американски щати в ОССЕ Майкъл Карпентър. Съществуват и индикации, че Русия може да възнамерява да разгласи и анексира „ национална република ” в югоизточния град Херсон.

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайс съобщи в понеделник, че има „ основателни аргументи да се счита, че руснаците ще създадат всичко допустимо, с цел да употребяват ” 9 май за пропагандни цели.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР