Руският президент Владимир Путин и турският му колега Реджеп Тайип

...
Руският президент Владимир Путин и турският му колега Реджеп Тайип
Коментари Харесай

Ердоган в телефонен разговор с Путин: Турция ще отговори твърдо на атаките в Сирия

Руският президент Владимир Путин и турският му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган са се договорили да подхващат незабавни ограничения за възстановяване на координацията на техните дейности в Сирия , съобщи организация Ройтерс, като се базира на Кремъл.

В телефонен диалог през днешния ден по самодейност на турската страна Путин и Ердоган са подчертали нуждата от съблюдаване на споразуменията за Идлиб, които имат за цел " обезвреждане на екстремистите " там.

В известие за диалога от турска страна се показва, че Ердоган е споделил на Путин, че Турция ще употребява правото си на самоотбрана при положение на ново нахлуване против турските военни в Сирия.
В нощта против понеделник осем турци бяха убити при артилерийски обстрел от сирийските държавни сили. Според Анкара позициите са били обстрелвани, макар че сирийската войска е била известена авансово за разположението на турските сили. Руският център за помирение сред враждуващите страни в Сирия в границите на съветското министерство на защитата заяви, че турските военни са попаднали под обстрел в Идлиб, защото турската страна не е предизвестила Русия за напредването на силите си .

Президентите на Русия и Турция са разискали по телефона и обстановката в Либия, добавя ТАСС. Поставен е бил акцент върху спазването на режима на преустановяване на огъня от 12 януари и на осъществяване на договореностите от Берлинската конференция за Либия на 19 януари, отбелязва пресслужбата на Кремъл.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР