Руският президент Владимир Путин и ръководителите на т.нар. Донецка и

...
Руският президент Владимир Путин и ръководителите на т.нар. Донецка и
Коментари Харесай

Церемонията за анексиране на Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон

Руският президент Владимир Путин и ръководителите на така наречен Донецка и Луганска национална република, Запорожка и Херсонска област подписаха договорите за присъединението на тези райони към Русия, оповестиха международните организации.

Церемонията се състоя  в Георгиевската зала на Големия Кремълски замък. Преди подписването на документите Путин произнесе 38-минутна тирада за приемането на тези територии в състава на Руската федерация.

След подписването Путин и проруските водачи се хванаха за ръце и скандираха " За Русия! ", съобщи Франс прес.

After Putin lashed out at the West's colonialism, " satanism " and " Goebbels-like lies, " he and four proxy leaders of Ukrainian regions signed the treaties and then held hands to chant " Russia! Russia! Russia! "
— Mary Ilyushina (@maryilyushina)
Цялата гала можете да гледате тук:



Речта на Путин

Жителите на Донбас, Херсонска и Запорожка област стават руснаци вечно, съобщи съветският президент Владимир Путин на формалната гала за сключване на договорите за приемането на четирите украински области в състава на Русия, в която вземат участие техните назначени от Москва ръководители, съобщи ТАСС.

Президентът сподели първоначално, че на референдумите „ хората направиха еднопосочен избор “ и, че ще бъдат подписани контракти за приемане на четирите нови територии в състава на Руската федерация.

Путин посочи, че изборът на хората от новите територии е тяхно неотменно право, закрепено в устава на Организация на обединените нации. Путин прикани Украйна неотложно да приключи бойните дейности и да се върне на масата на договарянията.

" Чудато шоу на Кремъл "

Политически консултант на украинския президент назова " чудато шоу " церемонията, с която Русия разгласи анексиране на още елементи от Украйна.

" Чудато шоу на Кремъл. Обявената " гала за приемане " няма никакъв юридически смисъл. Несъществуващи общности не може да влизат в разпадаща се страна. Не си губете времето с този виртуален съветски дневен ред. Реалният живот ще бъде по-интересен: контраатака, деокупация, арбитражен съд ", написа ден преди церемонията Михайло Подоляк в Twitter.

Европейски Съюз отхвърли и осъди противозаконното анексиране от Русия на четири украински области

Категорично отхвърляме и недвусмислено осъждаме противозаконното анексиране от Русия на украинските области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон, се показва в взаимно изказване на страните от Европейски Съюз.

Русия излага на заплаха международната сигурност, като съзнателно подкопава учредения на правила интернационален ред и жестоко нарушава главните права на Украйна на самостоятелност, суверенитет и териториална целокупност - съществени правила, заложени в Устава на Организация на обединените нации и интернационалното право. Не признаваме и в никакъв случай няма да признаем противозаконните " референдуми ", които Русия употребява като предлог за това по-нататъшно нарушение на независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, нито техните фалшифицирани и противозаконни резултати. Никога няма да признаем това нелегално анексиране. Тези решения са оскъдни и не могат да пораждат правни последствия. Крим, Херсон, Запорожие, Донецк и Луганск са Украйна. Призоваваме всички страни и интернационалните организации да отхвърлят недвусмислено това нелегално анексиране, допълват водачите на Европейски Съюз.

Пред лицето на съветската война Европейски Съюз застава уверено на страната на Украйна и нейния народ. Непоколебими сме в нашата поддръжка за териториалната целокупност и суверенитета на Украйна. Украйна упражнява законното си право да се пази против съветската експанзия, с цел да си възвърне цялостния надзор над земята си и има право да освободи окупираните области в границите на интернационално приетите граници. Ядрените закани, отправени от Кремъл, военната готовност и тактиката за подправено показване на територията на Украйна като съветска, както и изказванието, че войната в този момент може да се води на територията на Русия, няма да разклатят нашата увереност, се показва в изказването.

Ще засилим европейските наказания поради противозаконните дейности на Русия. Те в допълнение ще покачат натиска над Русия да приключи тази война. Европейски Съюз твърдо застава зад Украйна и ще продължи да дава икономическа, военна и финансова поддръжка на Украйна до момента в който е належащо, се добавя в изказването.

От 23 до 27 септември в самообявилите се Луганска и Донецка национални републики, както и в Херсонска област и в елементи от Запорожка област се организираха референдуми за влизане на тези райони в състава на Русия. Късно нощес съветският президент Владимир Путин подписа укази за признание на Херсонска и Запорожка област за самостоятелни територии. Междувременно интернационалната общественост съобщи, че няма да признае резултатите от извършените противозаконни референдуми.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР