Руският президент Владимир Путин и ръководителите на Донецката и Луганската

...
Руският президент Владимир Путин и ръководителите на Донецката и Луганската
Коментари Харесай

Путин: Диктатурата на Запада е насочена срещу всички общества 


Руският президент Владимир Путин и ръководителите на Донецката и Луганската национални републики, Запорожката и Херсонската области подписаха съглашения за присъединението на тези райони към Русия. Церемонията се състоя в петък в Георгиевската зала на Кремъл. Преди подписването на документите Путин произнесе тирада за приемането на тези територии в Русия, оповестява ТАСС.

Русия е подготвена да възобнови договарянията с Украйна, само че няма да разисква избора на жителите на Донбас, Запорожие и Херсонска област – те стават руснаци вечно, съобщи Владимир Путин по време на церемонията по приемането на четири нови района в страната. Русия ще направи всичко, с цел да накара жителите на тези райони да почувстват поддръжката на цялата страна: „ Ние несъмнено ще възстановим разрушените градове, жилища, учебни заведения, лечебни заведения, театри и музеи. Ще възстановим и развием промишлени предприятия, заводи, инфраструктура, обществено обезпечаване, пенсии, опазване на здравето и обучение “, сподели той.

Москва, акцентира съветският президент, ще пази новите си територии „ с всички налични сили и средства “, а Западът няма морално право да оспорва резултатите от референдумите в Донбас и в Запорожка и Херсонска област. Москва няма да разисква статута на новите си райони на тези договаряния: „ Днешните управляващи в Киев би трябвало да се отнасят с почитание към тази свободна воля на хората и нищо друго. Това е единственият път към мира. “ „ Изборът на народите в Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон няма да бъде обсъждан, той е изработен. Русия няма да го съобщи “, акцентира Путин.

Руският президент изрази увереност, че двете парламентарни камари ще поддържат конституционните закони за това приемане и за формиране на четири нови субекта на Руската федерация, „ тъй като такава е волята на милиони хора. И това естествено е тяхно право, тяхно неотменимо право, затвърдено в член първи от Устава на Организация на обединените нации, където непосредствено се приказва за правилото на пълноправие и самоопределяне на народите “.

Това право „ се базира на историческо единение, в името на което са реализирали победи генерации наши предшественици, тези, които още от изворите на Древна Рус в течение на епохи са съзиждали и са бранили Русия “, означи Путин. Президентът напомни имената на съветски държавници и пълководци, работили преди време в присъединените в този момент от Москва територии. Това са „ нашите предци и прародители “, сражавали се там по време на Великата отечествена война на Съветския съюз срещу нацистка Германия.

Разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, обратно на директната воля на болшинството от неговите поданици, се трансформира в национална злополука, само че Москва не се стреми да го възвърне: „ Няма Съветски съюз, предишното не може да се върне. И Русия през днешния ден го прави няма потребност от това повече, ние не се стремим към това. “

Руският водач посвети по-голямата част от речта си на рецензия на политиката на западните страни, непосредствено упрекна англосаксонците в организирането на детонации в „ Северен поток “ и загатна, че Съединени американски щати „ сътвориха казус “ за потреблението на нуклеарно оръжие: „ Съединени американски щати са единствената страна в света, която е употребила нуклеарно оръжие два пъти, унищожавайки японските градове Хирошима и Нагасаки. Между другото, те сътвориха казус. “

Западът е подготвен „ да престъпи всичко “, с цел да резервира „ неоколониалната система “, която му разрешава „ да паразитира, а в действителност да ограбва света “ и да „ извлича рентата на хегемона “. Диктатурата на нейните елити е ориентирана, наред с други неща, против личните ѝ нации и придобива „ черти (…) на прям сатанизъм “.

Диктатурата на Запада е ориентирана против всички общества, тя напълно отхвърля индивида, вярата и полезностите, придобивайки черти на сатанизъм, сподели Путин. Разпространяваната през днешния ден по целия свят русофобия е расизъм – точно расизъм е безапелационната увереност на Запада, че неговата цивилизация, неолибералната просвета е безспорен пример за целия свят, сподели Путин. Той разкритикува колониалната политика на Запада в предишното като „ противоречаща на човешкото естество, на правдата, свободата и справедливостта “.

Русия е велика хилядолетна страна, страна, представляваща цяла цивилизация и няма да живее съгласно нагласените и подправени правила, които западните страни натрапват на другите, акцентира Владимир Путин.

Западните страни желаят да трансфорат Русия в колония, а същинските аргументи за хибридната война, разгърната против нея, се крият в „ алчността, в желанието да запазят неограничената си власт “: „ Те въобще не се нуждаят от Русия, тя ни би трябвало. “ В обстановката към Украйна те „ в действителност просто смъкнаха маските си, демонстрираха същинската си същина “, сподели съветският президент.

Сега Западът би трябвало да пречупи Русия непременно, само че това е велика мощ, която няма да живее по неговите „ манипулирани, подправени правила “ и ще се бори за „ обективен и свободен път “. Крахът на западната надмощие е необратим и в границите на най-различни страни и общества се развива „ освободително антиколониално придвижване “: „ Няма да бъде същото, както преди “, безапелационен бе Путин.

Западните страни стоят зад саботажа на „ Северен поток “: „ На англосаксонците са им малко наказания.те Те минаха към бойкот, не е за поверие, само че е истина, като проведоха детонации на интернационалните газопроводи „ Северен поток “, които минават по дъното на Балтийско море, те в действителност започнаха да унищожават общата европейска енергийна инфраструктура “, съобщи в речта си Владимир Путин, представен от glasove.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР