Руският президент Владимир Путин и канцлерът на Германия Ангела Меркел

...
Руският президент Владимир Путин и канцлерът на Германия Ангела Меркел
Коментари Харесай

Какво се договориха Меркел и Путин след тричасовата среща в Берлин

Руският президент Владимир Путин и канцлерът на Германия Ангела Меркел организираха тричасова среща късно нощес в Берлин. Преди началото й двамата водачи обявиха пред медии, че имат желание да обсъдят въпроси като обстановката в Сирия, уреждането на украинския спор, обстановката с контракта за иранската нуклеарна стратегия, двустранни въпроси, включително и плана за газопровод " Северен поток 2 ".

 © Българска телеграфна агенция
От съветска страна в договарянията взе присъединяване и сътрудникът на президента Юрий Ушаков, както и представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Срещата се състоя в извънградската резиденция на немското държавно управление Мезеберг, на 70 км северно от Берлин.

Разговорът сред двамата водачи е бил потребен и обстоен, заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков след привършване на срещата. Той сподели, че Путин и Меркел са се съгласили, че политизирането на тематиката за " Северен поток 2 " е погрешно.

" Беше емфатичен извънредно комерсиалният темперамент и конкурентното предимство на този план. И Путин, и Меркел се съгласиха, че е безусловно погрешно по какъвто и да е метод да се политизира този план, " съобщи Песков.

Двамата водачи са засегнали и въпроса за вероятни наказания от Съединени американски щати против компании, участващи в реализацията на " Северен поток 2 ". Песков сподели, че е належащо да се вземат ограничения, с цел да бъде защитен планът от вероятни неконкурентни и противозаконни нападки от страна на трети страни.
 Путин и Меркел разискват основни интернационалните тематики в Германия Путин и Меркел разискват основни интернационалните тематики в Германия
Руският президент Владимир Путин е в Германия, където организира среща с немския канцлер Ангела Меркел. Очаква се двамата да обсъдят значими международ...

За Сирия Песков сподели, че Путин и Меркел са се договорили да продължат разговора във формат Русия-Германия-Франция-Турция. Диалогът в този формат ще бъде удължен на експертно равнище. На въпрос дали ще има и среща на върха в подобен формат, Песков сподели, че към този момент това не е в съгласие, само че той не изключи опцията за такава среща. Путин е призовал Европейски Съюз да постави старания за връщане на сирийските бежанци вкъщи.

По въпроса за Украйна Песков съобщи, че Путин и Меркел са изразили страдание, че използването на минските договорености не напредва. Говорителят добави, че е било изразено и безпокойствие по отношение на неразбираемите вероятности за удължение на изтичащия закон за особения статут на Донбас, който се явява много значим детайл от Минските договорености. Путин и Меркел са говорили и за вероятностите за удължение на газовия пренос през територията на Украйна.

Друг извод от срещата е, че Путин ще продължи разговора с бизнеса в Германия. Двамата водачи са разискали двустранните връзки и са изразили задоволство от растящата динамичност на взаимния стокооборот. Путин е удостоверил заинтересоваността на Русия от разширението на наличието на немски компании на съветския пазар.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР