Руският президент Владимир Путин и израелският премиер Бенямин Нетаняху се

...
Руският президент Владимир Путин и израелският премиер Бенямин Нетаняху се
Коментари Харесай

Нетаняху заяви на Путин и Шойгу, че Израел няма да се примири с иранската заплаха

Руският президент Владимир Путин и израелският министър председател Бенямин Нетаняху се срещнаха през днешния ден в Сочи, малко преди предварителните израелски парламентарни избори, които са на 17 септември, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В началото на срещата Путин съобщи, че в Израел живеят над милион и половина имигранти от някогашния Съветски съюз. " Винаги сме ги считали за наши съотечественици и, несъмнено, не ни е безразлично какви хора ще влязат в израелския парламент ", означи съветският президент. " Много се надяваме това да са виновни политици, които при всяко състояние да запазят постигнатото в двустранните връзки (с Русия) напоследък и дружно с нас да продължат да вървят по пътя на развиването на руско-израелските връзки ", сподели Путин, представен от ТАСС.

Бенямин Нетаняху акцентира, че връзките сред Русия и Израел са положителни. " Това, естествено, се дължи на обстоятелството, че у нас живеят над един милион рускоезични израелци - те са натурален жив мост сред нашите страни ", посочи израелският министър председател.

Нетаняху посочи смисъла на съдействието сред военните на двете страни. " Личната връзка сред нас разреши попречване на търкания и стълкновения сред нашите военни. Мога отговорно да кажа, че това е доста значим детайл от стабилността на целия район ", сподели израелският министър председател при започване на диалога си с Путин.

Според Нетаняху съгласуването на дейностите на военните на двете страни е изключително значимо в този момент, защото през последните месеци внезапно са зачестили опитите на Иран да употребява територията на Сирия за офанзиви против Израел.

" През последните месеци следим внезапно увеличение на опитите на Иран да употребява сирийската територия, с цел да ни нападна или да сложи ракети там, които ще ни заплашват. Не сме подготвени да се примирим с тази опасност ", сподели Нетаняху, представен от РИА Новости.

Путин сподели, че при започване на идната година ще посети Израел, с цел да участва на възпоменателна гала по случай годишнина от освобождението на Аушвиц и Деня в памет на жертвите на Холокоста. Той помоли Нетаняху да съобщи на израелския президент, от който е пристигнала поканата, че с огромно наслаждение ще посети Израел.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР