Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел си

...
Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел си
Коментари Харесай

Путин и Меркел с по-остро държание един към друг заради знаково убийство

Руският президент Владимир Путин и немският канцлер Ангела Меркел си размениха остри думи след срещата за войната в Украйна в Париж. Причина за това стана случая с убийството на грузинец в Берлин през лятото, за което немската прокуратура подозира, че е разпоредено от Русия, написа БГНЕС.
" Този човек беше палач, забъркан в кървави каузи на съветска територия. Поискахме от Германия да бъде екстрадиран, само че ни беше отказано ", съобщи Путин на конференция в Париж, представен от Reuters. Руският водач сподели и, че не знае какво е станало с грузинеца, само че той е бил забъркан в престъпна активност.
" Очаквам Русия да даде нужната информация на нашето следствие ", сподели Ангела Меркел за убийството в Берлин.
Няколко месеца след убийството, Германия изгони двама руснаци с дипломатически паспорти. Кремъл категоризира изгонването им като " вражески акт ".
През лятото 40-годишният Зелимхан Хангошвили беше убит в главата в парк в Берлин. Мъж беше задържан съвсем незабавно по-късно, откакто очевидци го видели да хвърля револвер, велосипед и перука в реката. Мъжът се оказа руснакът Вадим Соколов, на 49 години, само че германците подозират, че това е подправена еднаквост.
Соколов се появява в документи едвам през 2015 година, като написа че работи като инженер във компания в Санкт Петербург, с която не може да бъде осъществена връзка. Факсът на компанията действително бил на компании, свързани с съветското министерство на защитата, написа BBC.
Убитият грузинец е бил пълководец по време на войната в Чечения, като е бил измежду околните сътрудници на убития през 2005 година чеченски лидер Аслан Масхадов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР