Руският президент Владимир Путин и американският му колега Джо Байдън

...
Руският президент Владимир Путин и американският му колега Джо Байдън
Коментари Харесай

Путин и Байдън ще обсъдят Украйна на виртуална среща

Руският президент Владимир Путин и американският му сътрудник Джо Байдън ще проведат онлайн среща във вторник, по време на която ще обсъдят няколко значими тематики, в това число възходящото напрежение с Украйна.

Байдън ще изрази загрижеността на Щатите по отношение на военните дейности на границата сред Украйна и Русия съгласно прессекретаря на Белия дом, Джен Псаки. Путин има намерение да изрази опълчването на Русия против всеки ход за приемане на Украйна в НАТО. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че „ президентите сами ще решат “ какъв брой дълго ще продължи диалогът, съобщи „ Асошиейтед Прес “.

Според съветника по външна политика на Кремъл, представен от „ Франс Прес “, водачите ще разискват „ незадоволителните “ двустранни връзки, както и Афганистан, Иран, Либия, рецесията в Украйна и „ разговор за стратегическа непоклатимост “.

Служители на американското разузнаване оповестяват, че Москва има към 70 хиляди бойци към границата с Украйна и възнамерява възможна инвазия при започване на идната година.

През последните седмици водачите си разменят задочни послания по отношение на рецесията, като Путин предизвести, че ще работи, в случай че „ алените линии “ на Русия, свързани с Украйна, бъдат преминати от НАТО, като сигнал за деяние ще се приема разполагането на офанзивни ракети на украинска земя. През уикенда Байдън отвърна, че не признава тези червени линии.

Миналата седмица държавният секретар на Съединени американски щати, Антъни Блинкън, и съветският външен министър, Сергей Лавров, се срещнаха в Стокхолм по време на форума на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ). Там също бе разисквана опасността от съветско навлизане. Блинкън предизвести, че в случай че Русия предприеме дейности против Украйна, ще има „ съществени последствия “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР