Руският президент Владимир Путин е сменил командващия на Черноморския флот

...
Руският президент Владимир Путин е сменил командващия на Черноморския флот
Коментари Харесай

Путин е сменил командващия на Черноморския флот в Крим

Руският президент Владимир Путин е сменил командващия на Черноморския флот на Русия, основан в анексирания Крим. Със заповед на президента на поста е бил назначен вицеадмирал Виктор Соколов, оповестява Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция, като се базира на съветски медии. Все още няма публично удостоверение за кадровите промени.

Смяната в командването последва гърмежи в съветски военни бази в Крим предходната седмица и през вчерашния ден, напомня Ройтерс. Агенцията показва, че в случай че информацията за промяната на командващия се удостовери, то отстраняването на досегашния пълководец адмирал Игор Осипов ще бъде най-знаковото уволняване на боен през съвсем шестте месеца, откогато Русия стартира войната си в Украйна.

Руските медии показват, че аргументите за промяна на досегашния командващ Черноморския флот адмирал Осипов не се оповестяват. Те напомнят дейното присъединяване на Черноморския флот в „ специфичната военна интервенция “ на Москва в Украйна, както и загубата на флагмана „ Москва “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР