Руският президент Владимир Путин е на официално посещение в Турция.

...
Руският президент Владимир Путин е на официално посещение в Турция.
Коментари Харесай

Владимир Путин отива в Истанбул за откриване на част от Турски поток

Руският президент Владимир Путин е на публично посещаване в Турция. Това беше обявено от помощника на съветския държавен глава Юрий Ушаков.
Путин е в Истанбул за присъединяване в церемонията по довеждане докрай на строителството на морския сектор на газопровода " Турски поток ". В тържествената гала ще взе участие и турският президент Реджеп Тайип Ердоган.
Газопроводът " Турски поток " се състои от две тръби, всяка от които с потенциал 15.75 милиарда куб. метра газ годишно. По едната от тръбите се планува да тече синьо гориво, което ще задоволява потреблението на турския пазар, а другата е предопределена за експорт към европейските страни. И двете тръби би трябвало да влязат в употреба до края на 2019 година.
" Доволни сме от построяването на „ Турски поток” в този вид. Разглеждат се благоприятни условия за продължение на газопровода през европейската територия, в това число по маршрута България, Сърбия и Унгария с достъп до газоразпределителния център Баумгартен в Австрия”. Това сподели преди два дни съветският външен министър Сергей Лавров.
Това ще бъде второ посещаване на съветския президент в Истанбул за последните месеци. Предишната среща сред Путин и Ердоган беше на 27 октомври, в границите на четиристранната среща на върха за Сирия, дружно с френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер Ангела Меркел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР