Руският президент Владимир Путин бележи бавен, но осезаем напредък в

...
Руският президент Владимир Путин бележи бавен, но осезаем напредък в
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Путин бележи бавен, но осезаем напредък в Донбас

Руският президент Владимир Путин бележи муден, само че осезателен прогрес в Донбас в Източна Украйна, сподели английският министър председател Борис Джонсън, представен от Ройтерс.

Джонсън изясни пред организация Блумбърг, че заради това е " безусловно жизненоважно " Западът да продължи да поддържа Украйна с военни средства и че цената, която Путин и съветската войска заплащат е доста висока.

Русия назовава нашествието, която стартира на 24 февруари, " специфична военна интервенция " за демилитаризация и " денацификация " на прилежащата ѝ страна. Според Украйна и Запада това е подправен предлог за провеждането на нападателна война.

Джонсън съобщи, че Украйна се нуждае от още военна поддръжка, в това число от реактивни системи за залпов огън, и че спорът би трябвало да спре.

" Единственият метод, по който той може да спре, е Путин да одобри, че денацификацията на Украйна е осъществена и че той може да се отдръпна с чест и достолепие ", добави английският министър председател, уточнявайки, че не поддържа тезата на Русия, че в Украйна има нацисти. " Мисля, че в този момент той разполага с политическо поле, в което може да направи нужните маневри, с цел да постави завършек на това ", заключи Джонсън.

Междувременно английската външна министърка Елизабет Тръс сподели, че изпращането на танкове и самолети на Украйна от страна на съдружниците е законно. " Напълно наясно сме, че е изцяло законно да поддържаме Украйна с танкове и самолети и мощно поддържаме Чехия, която към този момент изпрати танкове в Украйна ", съобщи на конференция Тръс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР