Руският президент Владимир Путин амнистира затворничка, която бе осъдена на

...
Руският президент Владимир Путин амнистира затворничка, която бе осъдена на
Коментари Харесай

Путин амнистира наркотрафикантка

Руският президент Владимир Путин амнистира затворничка, която бе наказана на 16 години поради произвеждане и продажба на амфетамини.

Диана Грибовская е родом от Санкт Петербург и е амнистирана от съветския президент с помощта на нейния брачен партньор, който влезнал в редиците на частната паравоенна формация " Вагнер " като доброволец за война в Украйна.

През 2018 година фамилията бяха наказани на 17 и 16 години затвор поради производството дрога. По данни на прокуратурата мъжът е произвеждал амфетамините, до момента в който брачната половинка му ги е разпространявала.

Пред съда Каравайчик обяснил, че не продава наркотични субстанции, а стрити медикаменти, като добавил, че парите ще влага в създаването на протези за котки.

Тази година брачният партньор е бил видян в компанията на основателя на " Вагнер " Евгений Пригожин. Още няколко някогашни пандизчии са подписали контракти за присъединение към наемническата формация.

По-късно в изявление за вестник " Комсомолская истина " Каравайчик е признал, че е приел да взе участие във войната в Украйна, с цел да помогне на брачната половинка си.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР