Руският президент подписа укази, с които признава независимостта на Херсонска

...
Руският президент подписа укази, с които признава независимостта на Херсонска
Коментари Харесай

След референдумите в Украйна: Какви са реакциите за анексирането на четирите области

Руският президент подписа укази, с които признава независимостта на Херсонска и Запорожка области. Донецка и Луганска области към този момент бяха приети от Москва за самостоятелни. Днес следобяд в Кремъл е планувана гала, на която се чака Русия да разгласи, че причислява четирите украински области след провеждането на референдуми там. Това провокира остри реакции.

Президентът Володимир Зеленски свика изключително съвещание на Съвета за национална сигурност преди днешната гала в Москва за анексирането на областите Херсон, Запорожие, Донецк и Луганск, които съставляват 15% от територията на Украйна.

Русия може да избегне най-тежките последствия от войната, в случай че Владимир Путин бъде спрян, съобщи Зеленски в обичайното си вечерно послание. По думите му анексирането на четирите украински области, където бяха проведени референдуми за присъединение към Русия, няма да бъде сполучливо.

" Русия няма да получи нова територия от Украйна. Русия само ще стане част от злополуката, която донесе в окупираните територии в нашата страна ", акцентира украинският президент Володимир Зеленски.

Съединените щати в никакъв случай няма да признаят резултатите от референдумите, съобщи Джо Байдън.

" Нека бъда пределно явен, Съединените щати в никакъв случай, в никакъв случай, в никакъв случай няма да признаят претенциите на Русия във връзка с суверенната територия на Украйна. Така наречените референдуми са подигравка, безспорна подигравка. Резултатите бяха манипулирани от Москва ", добави президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

Американският Сенат в това време утвърди нов пакет от 12 милиарда $ за Украйна, от които към 3 милиарда $ са за образование и съоръжение на украинските войски.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще гласоподава през днешния ден резолюция, осъждаща референдумите в Украйна. Текстът няма по какъв начин да бъде признат, защото се чака Русия да употребява правото си на несъгласие. В този случай резолюцията ще бъде показана пред Общото заседание на Организацията, като задачата е да бъде отправено недвусмислено обръщение към Москва.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР