Руският премиер Михаил Мишустин разговаря днес с китайския президент Си Дзинпин,

...
Руският премиер Михаил Мишустин разговаря днес с китайския президент Си Дзинпин,
Коментари Харесай

Си Дзинпин разговаря с руския премиер Михаил Мишустин: Поканих Путин да посети Китай още тази година

Руският министър председател Михаил Мишустин беседва през днешния ден с китайския президент Си Дзинпин, който е на двудневна аудиенция в Москва.

Агенцията отбелязва, че Мишустин персонално е посрещнал високопоставения посетител за срещата в постройката на съветското държавно управление.

 

След обичайното здрависване пред националните флагове и театралничене за фотография пред фоторепортерите, двамата политици започнаха договаряния.

 

" Приветствам ви, уважаеми господин Си Дзинпин, и се веселя да се срещна с вас. Добре пристигнали в дома на държавното управление на Руската федерация ", обърна се Мишустин към високопоставения гост.

Мишустин подчертава върху това, че Си Дзинпин е направил своето първо посещаване след преизбирането си точно в Русия.

 

" Това е удостоверение за особения темперамент на руско-китайските връзки, навлизащи в нова ера ", означи съветският министър председател.

По време на диалозите Си Дзинпин заяви, че е отправил публична покана към съветския президент Владимир Путин да посети Китай в комфортно за него време през тази година.

 

Китайският президент сподели също, че е поканил и съветския министър-председател Михаил Мишустин да посети Пекин в най-скоро време, с цел да откри тесни връзки с новия министър председател
Всичко за Вашата сватба
на страната Ли Цян. Според представител на съветското държавно управление Мишустин е приел поканата, изразявайки пред Си Дзинпин убеденост, че с новия китайски министър председател може да бъде открит градивен и другарски взаимен разговор.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg