Руският премиер Михаил Мишустин призова сънародниците си да се въздържат

...
Руският премиер Михаил Мишустин призова сънародниците си да се въздържат
Коментари Харесай

Руският премиер към сънародниците си: Не пътувайте в чужбина това лято

Руският министър председател Михаил Мишустин прикани сънародниците си да се въздържат от пътувания в чужбина през лятото. Според него би трябвало да бъде изключена опцията за наново привнасяне на коронавирусната зараза в Русия, предава БНР.

На днешното съвещание на президиума на координационния съвет за битка с разпространяването на ковид Мишустин предизвести за риска от туристически пътувания в чужбина:

„ Редица страни към този момент оповестиха намаляване на ограничаващите ограничения и разкриване на курортния сезон това лято. Световната здравна организация обаче към момента счита за висок риска от по-нататъшно развиване на пандемията. И не е давала рекомендации за снемане на рестриктивните мерки върху интернационалните пътувания. Епидемичната конюнктура в чужбина е друга. Никой не може да подсигурява на почиващите отбрана от заразяване с вируса “.

Михаил Мишустин посъветва сънародниците си да прекарат летните си отпуски в Русия.

По думите му на 1 юни в доста райони ще проработят санаториуми с медицински лиценз, а при удобно развиване на епидемиологичната конюнктура съветските курорти ще бъдат отворени напълно. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР