Руският посланик във Великобритания Александър Яковенко съобщи, че е получил

...
Руският посланик във Великобритания Александър Яковенко съобщи, че е получил
Коментари Харесай

Уведомиха с нота руския посланик, че Скрипал и дъщеря му са в критично състояние

Руският дипломат във Англия Александър Яковенко заяви, че е получил дипломатическа нота, която уведомява, че Сергей и Юлия Скрипал са в сериозно положение, съобщи Ройтерс.

Сергей Скрипал - някогашен съветски шпионин, трансформирал се в двоен сътрудник, предаващ сведения на Англия - и щерка му Юлия бяха открити в безсъзнание в Солсбъри, Югозападна Англия, на 4 март. Впоследствие бе открито, че двамата са били отровени с нервнопаралитично вещество. Англия упрекна Русия за покушението и реши да експулсира 23 съветски дипломати.

Те ще изоставен страната във вторник дружно със свои родственици. Тогава от Англия за Русия ще отпътуват общо към 80 души, заяви Яковенко, представен от ТАСС.

Руският дипломат означи, че английският министър на външните работи Борис Джонсън не му е подал ръка - както изисква дипломатическият протокол, когато го приел. Яковенко обаче реагирал умерено. Той заяви още, че Англия се е отказала от проектите си да забрани излъчването на своя територия на съветската телевизия Ар Ти ( " Раша тудей " ).

Междувременно ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск разгласи след телефонен диалог с английския министър председател Тереза Мей, че Европейски Съюз ще насочи на срещата си на върха другата седмица ясно обръщение за аферата Скрипал. Държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз ще се съберат на 22 и 23 март в Брюксел, отбелязва Ройтерс.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР