Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов се върна в САЩ

...
Руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов се върна в САЩ
Коментари Харесай

Руският посланик се върна във Вашингтон в навечерието на новите санкции против Москва

Руският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов се върна в Съединени американски щати след тримесечно неявяване и от на следващия ден ще се заеме със отговорностите си, съобщи ДПА.

Антонов беше отзован след митинг на Москва поради изявления на американския президент Джо Байдън през март в телевизионно изявление. Запитан тогава счита ли, че съветският президент Владимир Путин е палач, Байдън отговори утвърдително.

Посланикът сподели, че ще се върне към отговорностите си от на следващия ден. " Задачата е просто да работим и да използван позитивните думи, които произнесоха президентите " на срещата си в Женева предходната седмица, акцентира той след идването си на интернационалното летище " Джон Ф. Кенеди " в Ню Йорк.

Изявлението на съветника по националната сигурност на президента Байдън - Джейк Съливан, че Вашингтон готви нови наказания против Русия " не беше сигналът, който всички чакахме след срещата на високо ниво ", означи Антонов, представен от ТАСС.

Мисля, че е невероятно връзките сред страните да се стабилизират и усъвършенстват посредством наказания. Задачата в този момент е да се възвърне разговорът, добави той.

Новите наказания - отново поради Навални

Вече наложихме наказания против Русия поради случая Навални и " приготвяме нов пакет от наказания, които да се приложат в тази обстановка ", съобщи пред телевизия Си Ен Ен Джейк Съливан, консултант на Джо Байдън по националната сигурност, четири дни след срещата сред президентите на Русия и Съединени американски щати в Женева.

" Ние не го направихме сами ", акцентира съветникът.

Вашингтон наложи наказания на седем високопоставени съветски представители на 2 март, няколко дни след изпращането на Навални в пандиза, напомня Агенция Франс Прес. Освен това тъкмо преди срещата с Путин новият президент на Съединени американски щати предизвести, че гибелта на Навални " единствено ще утежни връзките с останалия свят. И с мен също ".

Санкциите за " Северен поток 2 "

Съливан добави, че Съединени американски щати ще продължат да постановат наказания на съветски компании, участващи в строителството на газопровода " Северен поток-2 ", отбелязва ТАСС.

Съветникът на Байдън акцентира, че Вашингтон се е отказал от налагането на наказания единствено против немски жител и швейцарска компания. " Когато президентът Байдън встъпи в служба, " Северен поток " 2 беше на 90 % приключен ", съобщи Съливан, като уточни, че това е изправило американската администрация пред въпроса дали да постанова наказания на европейски съдружници и другари. Байдън е решил, че не е подготвен да направи това, само че ще продължи да постанова на всеки 90 дни ограничавания против съветските организации, участващи в строителството на газопровода.

Ще има и отговор

Русия постоянно е отговаряла на въвеждането на противозаконни наказания от страна на Съединени американски щати, предизвести говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова в отговор на информацията, че Вашингтон приготвя нов пакет от наказания поради обстановката с съветския опозиционер Алексей Навални, съобщи ТАСС.

" От Вашингтон идват известия за приготовление на нов пакет от наказания против нашата страна. " Северен поток-2 " съгласно локалните служители се свързва с Навални ", означи Захарова в своя канал в Телеграм. Тя напомни, че " след противозаконни дейности на Съединени американски щати постоянно е следвал наш законосъобразен отговор ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР