Руският посланик в САЩ Анатолий Антонов предупреди, че западните страни,

...
Руският посланик в САЩ Анатолий Антонов предупреди, че западните страни,
Коментари Харесай

Руският посланик в САЩ предвеща приближаването на ядрен Армагедон

Руският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов предизвести, че западните страни, отпред със Съединени американски щати, доближават света към рисковата граница, зад която се задава " нуклеарен Армагедон ". Антонов направи изказването по отношение на желанието на Англия да доставя на Украйна снаряди с обеднен уран.

Дипломатът реагира на позицията на представители на американската държавна администрация, които поддържаха изказванието на английското МО, че боеприпасите с обеднен уран са нормален вид въоръжение, което се употребява към този момент няколко десетилетия и не съставляват нараснала заплаха за разпространяване на радиация.

" Този вид муниции са нормални, употребяват се към този момент няколко десетилетия ", съобщи представителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби в коментар на реакцията на Москва във връзка проекта на Лондон да достави такива на Киев.

" Да се разяснява сходен жанр нелепост е в действителност комплицирано ", споделя Антонов, като показва, че сходна безотговорна позиция " копае следващо дъно ".

Той изрежда, че и сега върви безконечен поток на доставка на оръжия в Украйна, с които се убиват цивилни, унищожават се учебни заведения, лечебни заведения и детски градини. " Но очевидно и това им се коства малко на западните изверги ", споделя посланикът, представен от пресслужбата на посолството на РФ в Съединени американски щати и от ТАСС.

" Изглежда, просветеният Запад, отпред с Вашингтон, необратимо е решил да докара човечеството до рисковата линия, зад която се задава нуклеарният Армагедон ", споделя още дипломатът.

Антонов напомня, че " при потреблението на сходен жанр муниции, в съответната околност се утаява радиоктивен прахуляк ".

" Той е доста отровен и не се поддава на обеззаразяване. Такива субстанции предизвикат гърмеж от онкологични болести. Американците знаят прелестно това, тъй като са употребявали такива муниции в Ирак и Югославия ", упреква още съветският дипломат във Вашингтон. По думите му хората страда от недъзи в резултат на използването на такива муниции с обеднен уран, а децата се раждат с увреждания.

Той показва още, че " отрицателните последици от потреблението на такива муниции неведнъж са потвърждавани и от западни публицисти ". " Ако не желаете да чуете нас - погледнете репортажите на европейските си сътрудници ", декларира Антонов.

За потребление на такива муниции се заприказва, откакто в понеделник беше оповестен писмен отговор от зам.-министърката на защитата на Англия Анабел Голди на въпрос, заложен от Реймънд Джолиф от камарата на лордовете в английския парламент. В отговора на зам.-министърката се показва, че управляващите на Острова ще доставят на Украйна снаряди, съдържащи обеднен уран, защото са по-ефективни при заличаване на бронирана техника.

Вследствие на тази вест съветският президент Владимир Путин предизвести, че в случай че " Западът стартира да използва оръжие с нуклеарен съставен елемент ", то Русия ще бъде принудена да реагира и по този начин нуклеарната опасност се увеличи. В този дух се изрекоха и министърът на защитата Шойгу и външният министър Лавров. 

Министерството на защитата на Англия незабавно отвърна, че Путин прави опит да заблуждава света, защото тези муниции нямат нищо общо с нуклеарно оръжие, а са общоприети бронебойни и се употребяват от дълго време.

" Това е общоприет съставен елемент и няма нищо общо с нуклеарното оръжие или нуклеарен капацитет ", съобщи в позиция от МО на Англия. Подобни снаряди показват " висока успеваемост " срещу танкове и бронирани машина ", прецизираха оттова.

Организация на обединените нации изрази безпокойствие от използването на муниции с обеднен уран където и да е

Организация на обединените нации е обезпокоена от опцията да се употребяват муниции с обеднен уран където и да е по света. Това разгласи на брифинг заместник-представителят на генералния секретар на Организация на обединените нации - Фархан Хак, в коментар на желанието на Англия да достави такива муниции на Киев.

" Ние ясно сме споделили, включително по линия на представителството по въпросите на разоръжаването, за своето безпокойствие във връзка с потреблението на муниции с обеднен уран където и да е. Изказвали сме години наред нашата паника от следствията от тяхната приложимост. Това безпокойствие е адресирано до всички ", добави Хак.

По време на бомбардировките на НАТО против някогашна Югославия през 1999 година на територията на Сърбия са били употребявани 15 тона снаряди с обеднен уран, сочи информация на ТАСС, като се прибавя. За първите 10 години след бомбардировките от рак са се разболели 30 000 души, а най-малко 10 000 са умряли.

Твърди се още, че потърпевши от радиацията тогава са освен цивилни, само че и натовски бойци. През януари 2020 година в Сърбия е бил подаден иск против алианса поради употребяваните муниции през 1999 година Такива искове са подали и над 500 италиански бойци, които са се намирали в Косово и Метохия през 1999 година Над 200 от тях са били задоволени, а военното министерство на Италия е овъзмездило материално засегнатите военнослужещи. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР