Руският посланик в Лондон предупреди, че войната в Украйна може

...
Руският посланик в Лондон предупреди, че войната в Украйна може
Коментари Харесай

Руският посланик в Лондон предупреди, че войната в Украйна може да ескалира

Руският дипломат в Лондон предизвести, че войната в Украйна може да ескалира, защото Англия и западните страни не престават да доставят оръжия на украинския президент Володимир Зеленски, съобщи ДПА.

Андрей Келин сподели пред журналистката от Би Би Си Лора Кюнсберг, че дейностите на страните от НАТО и " изключително " тези на Англия основават риск от това войната да се проточи и да възникне " ново измерение " на военните дейности.

Той добави, че Русия разполага с " големи запаси " и макар че сраженията не престават повече от година, неговата страна към момента не е почнала да " работи прекомерно съществено ".

" Русия е 16 пъти по-голяма от Украйна. Разполагаме с големи запаси ", акцентира Келин.

" Рано или късно несъмнено тази ескалация може да придобие ново измерение, а ние не се нуждаем и не желаеме това. Може да реализираме мир още на следващия ден ", сподели още съветският посланик.

Запитан по отношение на широкоразпространените и увеличаващи се доказателства за съветски военни закононарушения, Келин отговори, че Украйна е тази, която прави военни закононарушения.

След това той смени курса и съобщи, че Организация на обединените нации няма пълномощия да проверява военни закононарушения, отбелязва ДПА.

Източник:БТА

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР