Руският посланик в Лондон предупреди, че войната в Украйна може

...
Руският посланик в Лондон предупреди, че войната в Украйна може
Коментари Харесай

Руският посланик в Лондон: Войната може да ескалира, ако Великобритания продължи да доставя оръжия

Руският дипломат в Лондон предизвести, че войната в Украйна може да ескалира, защото Англия и западните страни не престават да доставят оръжия на украинския президент Володимир Зеленски, предадоха Българска телеграфна агенция и ДПА.

 

Андрей Келин сподели пред журналистката от Би Би Си Лора Кюнсберг, че дейностите на страните от НАТО и " изключително " тези на Англия основават риск от това войната да се проточи и да възникне " ново измерение " на военните дейности.

 

Той добави, че Русия разполага с " големи запаси “ и макар че сраженията не престават повече от година, неговата страна към момента не е почнала да " работи прекомерно съществено ".

 

" Русия е 16 пъти по-голяма от Украйна. Разполагаме с големи запаси ", акцентира Келин.

 

" Рано или късно несъмнено тази ескалация може да придобие ново измерение, а ние не се нуждаем и не желаеме това. Може да реализираме мир още на следващия ден ", сподели още съветският посланик.

 

Запитан по отношение на широкоразпространените и увеличаващи се доказателства за съветски военни закононарушения, Келин отговори, че Украйна е тази, която прави военни закононарушения.

 

След това той смени курса и съобщи, че Организация на обединените нации няма пълномощия да проверява военни закононарушения, отбелязва ДПА.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР