Руският посланик в Ливан Александър Сергеевич Засипкин предупреди Съединените щати,

...
Руският посланик в Ливан Александър Сергеевич Засипкин предупреди Съединените щати,
Коментари Харесай

Русия заплаши: Ще свалим американските ракети!

Руският дипломат в Ливан Александър Сергеевич Засипкин предизвести Съединените щати, че всяка американска ракета, изстреляна към Сирия, ще бъде свалена от съветските сили, заяви „ Индипендънт “.

„ Ако има удар от американците, то тогава... ракетата ще бъде свалена, а източникът на изстрелване ще стане цел “, уточни той. Този ход би провокирал огромна ескалация на сирийската война.

Александър Засипкин въпреки всичко уточни, че руснаците не желаят разпалване на напрежението, а разговор и намиране на решение посредством договаряния. Не закъсня и отговорът на западните сили, които предизвестиха, че могат да атакуван в Сирия, в случай че има доказателства за потреблението на химически оръжия от режима на Башар Асад.

Генерал Ричард Барънс, някогашен началник на английското обединено командване на въоръжени сили, съобщи пред Би Би Си, че руснаците на процедура са заплашили западните страни да потопят техните кораби и подводници.

„ Надявам се, че посланикът деликатно е подбрал думите си “, уточни той. Напрежението в Сирия се усили след информацията, че десетки мирни жители са били подложени още веднъж на химическа офанзива. Американският президент Доналд Тръмп уточни, че американската войска ще отговори „ със мощ “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР