Руският патриарх Кирил поздрави Румен Радев за преизбирането му за

...
Руският патриарх Кирил поздрави Румен Радев за преизбирането му за
Коментари Харесай

Руският патриарх Кирил поздрави Румен Радев за преизбирането му за президент

Руският патриарх Кирил поздрави Румен Радев за преизбирането му за президент. Текстът на посланието беше оповестено на страницата на съветското посолство във Facebook. Ето и неговото наличие:

„ До Негово Превъзходителство господин Румен Радев, Президент на Република България

Ваше Превъзходителство, уважаеми господин Президент!

Сърдечно Ви приветствам с преизбирането Ви на поста Президент на България.

Постигнатата от Вас победа на изборите безапелационно свидетелства за поддръжката на Вашите съграждани към оферти курс на социално-политическо и икономическо развиване на страната.

Братските нации на България и Русия, имащи общи славянски корени и историческо завещание, са свързани с една религия и християнски духовно-нравствени полезности, съставящи основата на нашите национални култури. Особено бих желал да отбележа, че значим принос в запазването на това единение внасят Руската и Българската Поместни Православни Църкви, положителните връзки сред които са издържали нелеките тествания на времето и се надявам и отсега нататък те да подкрепят укрепването на съдействието сред нашите страни.

Желая Ви цялост на душевните и телесни сили, изобилна помощ Божия и триумфи в виновното държавно служение, а на жителите на България — мир и благоденствие.

С почитание

+КИРИЛ

Патриарх Московски и на цяла Русия “  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР