Руският патриарх Кирил отправи послание към жените, очакващи бебе, да

...
Руският патриарх Кирил отправи послание към жените, очакващи бебе, да
Коментари Харесай

Руският патриарх Кирил към жените: Не правете аборт – църквата ще отгледа детето ви

Руският патриарх Кирил насочи обръщение към дамите, очакващи бебе, да не прекъсват бременността си, в случай че не желаят да раждат, а вместо това да дадат детето за развъждане на Руската православна черква. При това със свиждания.

Обръщението Кирил направи по време на Общоцърковния събор по обществено служение в Русия, каналът НТВ.

Патриархът твърди, че църквата е подготвена да помогне на дамите, изпаднали в мъчно състояние: „ Ако дамата не желае да запази детето си, в църквата безусловно ще ѝ оказват помощ. Ако не можете да се грижите за детето, само че сте го родили или сте подготвена да го родите, не го убивайте, дайте го на нас. Ние ще създадем всичко допустимо да отгледаме и да вдигнем на крайници рожбата ви и в никакъв случай няма да ви възпрепятстваме като майка да посещавате и да чувствате единение с детето си “, съобщи Кирил.

Той благодари на работещите в спешните центрове за дами и означи, че намаляването на абортите ще помогне за превъзмогването на демографската рецесия в Русия.

„ Ние сме огромна страна. Нуждаем се в това да бъдем повече. Няма различен по-ефективен метод да се повлияе на демографията, с изключение на радикалното понижаване на броя аборти. Към това приканва църквата “, съобщи главата на Руската православна черква.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР