Руският опозиционен лидер Алексей Навални съобщи в понеделник, че е

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални съобщи в понеделник, че е
Коментари Харесай

Навални насърчавал затворниците да създадат профсъюз, хвърлиха го в карцера

Руският опозиционен водач Алексей Навални заяви в понеделник, че е бил изместен в карцер, откакто се е опитал да насърчи други пандизчии да основат синдикат, предадоха Ройтерс и бТВ.

Най-яркият критик на Владимир Путин излежава присъда от 11 години и половина затвор в наказателна колония (лагер). Той беше приет за отговорен по няколко обвинявания, измежду които и за нарушение на изискванията на гаранция, машинация с дарения и пренебрежение към съда.

Навални изрично отхвърля обвиняванията и счита, че са му повдигнати, с цел да се осуетят политическите му упоритости.

В края на предходната седмица Навални разгласява видео в YouTube, в което споделя за неговия синдикат " Промзона ".

Опозиционерът работи като шивач в наказателния лагер и има намерение да пази пандизчиите, множеството от които работят.

Във видеото той споделя, че с помощта на профсъюза в цеха, в който работи, шивачите към този момент седят на столове с облегалки, а не на табуретки както и че си слага за цел табуретките да бъдат сменени във всички затворнически лагери в Русия, както това е по стандарт за шивачите отвън пандизите.

През юни той беше изместен в наказателна колония със непоколебим режим, по-отдалечена от Москва, от мястото, в което беше затворен в началото.

Според изискванията на присъдата си той има право на изявления в обществените мрежи, които се реализират от неговите юристи. По този метод излиза наяве, че Навални е изместен в изолатор, в началото за три дни поради това, че не закопчавал най-горното копче на затворническата си униформа.

Как наподобява карцерът?

" Изолаторът е бетонна сграда с размери 2.5 на 3 метра. През множеството време е отвратително вътре, тъй като е студено и влажно. Има вода на пода. При мен има плажен вид на изолатора - доста е горещо и съвсем няма въздух ", написа той в Туитър.

" Прозорецът е дребен, само че стените са прекомерно дебели - даже паяжините не се движат. Няма вентилация. Нощем лежиш там и се чувстваш като риба на изсъхнало. В 5 ч. сутринта ти вземат дюшека и възглавницата и ти подвигат леглото. В 21 ч. вечерта леглото още веднъж се спуска и се връща дюшекът. Има желязна маса, желязна скамейка, мивка, дупка в пода и две камери на тавана ", написа Навални.

Той сподели, че чака да бъде посетен през септември от свои родственици, само че добави, че сходни визити не са разрешени за пандизчии, намиращи се в карцер.

" Казват, че в случай че не " премисля държанието си ", това ще стане непрекъснатото ми жилище ", прибавя той.

View this post on Instagram

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР