Руският опозиционен лидер Алексей Навални публикува дълъг списък с руски

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални публикува дълъг списък с руски
Коментари Харесай

Алексей Навални: Олигарсите на Путин заобикалят санциите, a Западът не прави нищо

Руският опозиционен водач Алексей Навални разгласява дълъг лист с съветски олигарси и " корупциониери ", които заобикалят западните наказания макар клетвите на държавните управления в Европа и Съединени американски щати да не позволен никакви взаимни отстъпки против клептокрацията в Русия.

Навални приканва " всички гласоподаватели и депутати от Европейски Съюз, Англия, Съединени американски щати и Канада да оказват напън върху изпълнителната власт и да я принуди да престане да се занимава с измама ".

" Незабавно би трябвало да се пристъпи към всеобщи персонални наказания във връзка с Путиновите крадци ", се споделя в позиция, публикувана в Twitter-канала на Навални.

" Войната на Путин с Украйна продължава към този момент половин година. От първия ден водачите на Запада твърдо обявиха, че олигарсите и корупционерите на Путин ще бъдат посрещнати с неизбежни наказания и че този път няма да се откажат от думата си. Отказаха се ", споделя Навални.

Той показва, че отвън " гръмките заявки на водачите " решенията за налагане на наказания блокират сега, в който би трябвало да се свърши практическа работа.

" Как въобще е допустимо в европейските санкционни описи до момента да липсва ръководителя на " Газпром " Алексей Милер - основният приближен апаш на Путин от 90-те години? Човекът, който безусловно разграби " Газпром " и в този момент спонсорира фамилията и любовниците на Путин? ", написа Алексей Навални.

Ръководителят на Фонда за битка с корупцията (ФБК) пита и за какво Игор Сечин (шеф на " Роснефт " ) е глобен от Европейски Съюз, а Милер - не, откакто " двамата седяха в един кабинет на кметството на Санкт Петербург, те са най-близки другари, всеки от тях си има по една държавна корпорация, и двамата са крадци ".

" Защо Милер и до момента има право да пътува до Европа? ", пита той.

Навални нападна и Съединени американски щати за това, че и до момента олигархът Роман Абрамович ( " довереният портфейл на Путин No.2 " ) не е подложен под наказания от Вашингтон. Той припомня за следствието на ФБК във връзка големия замък в Геленджик, който се охранява от държавните служби за сигурност и е строен за прилагане от Владимир Путин.

" Абрамович заплати за строителството на двореца в Геленджик. Компаниите на Абрамович и до момента доставят метал на Министерството на защитата на Русия, а до момента не са сложени под наказания ", споделя той. В момента съветският милиардер съди Европейски Съюз.

Алексей Навални припомня, че смисълът на санкционния режим е " агресорът да бъде заставен да приключи войната ".

" Има комплицирани решения - като ембаргото върху петрола и газа. Но има и елементарни решения - лични наказания. Това е супер просто. Не е нужно нищо повече от политическа воля. И отвод да се слушат наети адвокати и лобисти, които вървят по кабинетите и заплашват с каузи. Или още по-лошо - оферират на служителите бъдещо партньорство в юридическите си компании в подмяна на изключително отношение към клиентите им ", споделя Навални.

Той употребява листата на списание Форбс за най-богатите предприемачи в Русия, като обръща внимание, че единствено 46 от тях се намират под глобите на Европейски Съюз, Съединени американски щати или Англия.

" Според мен това не наподобява доста на война, оповестена против олигарсите на Путин ".

Навални дава и образци с съответни лица, които и до момента не влизат в полезрението на западните държавно управление - от втория най-богат човек в Русия Владимир Потанин, през доставчиците на мотори и елементи за военни кораби Андрей Бокарев и Искандер Махмудов ( " същински мафиоти ", по определението на Навални), до строителя на дворците на Путин и Милер - Зияд Манасир, чието семейство продължава да живее във Англия и Франция, и други

" Дори безумният глупак Медведев, който ежедневно възпява войната и заплашва да превземе всички прилежащи страни на Русия, съумя да завърти Европейски Съюз на дребния си пръст, като просто трансферира яхтата си " Фотиния " на инцидентна компания. И в този момент тя си стои несмущаемо във Финландия ", споделя Навални.

Космонавтката Валентина Терешкова, която е народен представител от партията на Путин " Единна Русия " и има къща в Италия, също не е в листата на глобите, тъй като " просто не е участвала в Думата в деня, в който там гласоподаваха за нападението против Украйна ".

" Никой не чака тези фенове на Путин да бъдат осъдени без съд и присъда. Нито да палят и унищожават яхтите и вилите им. Не, предлага се единствено възбрана за пътешестване и заледяване на активите им. Нали ненавиждат Запада? Ами дано да не вървят ", написа Алексей Навални.

Той разяснява, че казусът със глобите може да се реши елементарно - всеки доближен до Путин, който обществено е защитавал войната в Украйна, би трябвало да бъде възпиран от пътувания до Европейски Съюз, Съединени американски щати и Англия " за 20 години ".

" Това би трябвало да работи и в противоположна посока. Прост и понятен механизъм за отбягване на глобите ще е човек да разгласи обществено, че е срещу войната и да престане да поддържа режима на Путин с думи, дейности и пари. Не можем да чакаме ерес измежду елита на Путин по въпроса на войната, в случай че без значение от купищата празни приказки против тях не се ползва сопа - а те си имат задоволително моркови ", споделя Навални.

" Хайде да си признаем почтено - без напън извън служителите просто няма да работят. Особено когато лобисти и адвокати, наети от крадците на Путин, издават сластния тон от отварящото се куфарче ", написа Навални с отпратка към корупционния напън.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР