Руският опозионер Алексей Навални, който се върна в Русия, бе

...
Руският опозионер Алексей Навални, който се върна в Русия, бе
Коментари Харесай

Навални бе задържан още на летището


Руският опозионер Алексей Навални, който се върна в Русия, бе арестуван още на летище „ Шереметиево “ в Москва, до момента в който се канеше да мине паспортен надзор, заяви Агенция Франс Прес.

Той прекара 5 месеца в Германия, откакто токсичен, съгласно проверяващите – с новичок. Първоначално бе обявено, че той е отведен за " уточняване на събитията за секване на държавната граница”.

Руските затворнически служби бяха предизвестили, че няма да се поколебаят да задържат Навални, който е на 44 години, още при идването му в Русия. Обвиненията против него са, че той е нарушил изискванията на условната си присъда. Впоследствие от Федералната работа за осъществяване на наказванията потвърдиха, че Навални е арестуван и ще остане в ареста до произнасянето на съда по мярката му за неотклонение.

Заради неведнъж нарушаване на изпитателния период на условната си присъда, Навални е разгласен за търсене от 29 декември, прецизират от службата. Делото, за което се търси, ще бъде гледано на 29 януари.

Полетът, с който Навални се прибра, трябваше да кацне на летище " Внуково ", само че бе пренасочен към друго московско летище - " Шереметиево ".

Опозиционерът отхвърля всички обвинявания като политически стимулирани. Пред кореспонденти в самолета той сподели, че не се опасява от арест при идването си в Москва. " Да ме арестуват? Това е невероятно, аз съм почтен човек ", сподели Навални.

Няколко деятели от втория по величина съветски град Санкт Петербург, които пътуваха до Москва, с цел да поздравят Навални, обявиха, че са били спрени от полицията на гарата и летището в града.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР