Руският олигарх Владимир Потанин остро разкритикува възможно конфискуване от държавата

...
Руският олигарх Владимир Потанин остро разкритикува възможно конфискуване от държавата
Коментари Харесай

Руски олигарх: Национализациите ще ни върнат в 1917 година

Руският олигарх Владимир Потанин остро разкритикува допустимо конфискуване от страната на задграничните компании, оповестили отдръпването си от съветския пазар след нашествието в Украйна , съобщи Франс прес.

Потанин, който постоянно оглавява листата на най-богатите хора в Русия съгласно класацията на "Форбс ", е непосредствен до президента Владимир Путин , с който са играли дружно хокей на лед.

"Бих призовал за по-предпазлив метод за конфискуването на фирмите, оповестили отдръпването си от съветския пазар. Това ще ни върне обратно, през 1917 година " - годината на болшевишката гражданска война, показва Потанин в официално съобщение, оповестено нощес в Туитър от миннодибивния колос "Норилск никел " (Норникел), в който той е главен акционер.

Russia proposes nationalising foreign-owned factories that shut operations
— Reuters (@Reuters)
"Последствията от такава мярка - международно съмнение по отношение на Русия от страна на вложителите - ще понасяме доста години наред " , добавя той.

Потанин отбелязва и, че доста компании не са поставили завършек на активността си, а единствено краткотрайно са я прекратили , което решение е взето евентуално "под невиждания напън върху тях от задграничното публично мнение ". Така че съгласно него те могат да се върнат.

Изправена пред глобите, провокирали спад на рублата и в допълнение ускорение на инфлацията , Русия взе ограничения за противопоставяне на допустимо приключване на валута и капитали в чужбина.

Без да произнася думата "национализация ", през вчерашния ден Путин се разгласи за назначение на външни админи отпред на задграничните компании, напускащи Русия, с цел да бъдат "прехвърлени на тези, които желаят те да проработят " .

Той обаче увери, че Русия остава отворена за задгранични стопански артисти, които имат предпочитание да бъдат в страната , и че техните права би трябвало да бъдат предпазени.

«Единая Россия» предлагает национализировать производства тех компаний, которые объявляют о закрытии производств в России во время спецоперации на Украине

Подробнее:
— Единая Россия
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР