Руският олигарх Сергей Мордашов и Владимир Лукин напускат Надзорния съвет

...
Руският олигарх Сергей Мордашов и Владимир Лукин напускат Надзорния съвет
Коментари Харесай

Двама руснаци излизат от надзора на TUI

Руският олигарх Сергей Мордашов и Владимир Лукин напущат Надзорния съвет на TUI AG, считано от 3 март 2022 година Това оповестяват от пресцентъра на най-големия туроператор, основан в Хановер, Германия.

Лукин, който е някогашен сенатор на Руската федерация, е уведомил компанията, че преди този момент е прекратил договорните си връзки със Severgroup – частна капиталова компания, учредена през 1993 година, която ръководи активи от името на Алексей Мордашов.

В особено известие за медиите се прецизира, че Мордашов е акционер от 15 години и държи към една трета (34%) от акционерния капитал на TUI Group, а Лукин е член на надзора от 5 юни 2019 година Две трети от акционерите (66%) са частни и институционални вложители от Германия, Европейски Съюз, Обединеното кралство и Съединени американски щати.

„ Санкциите на Европейски Съюз се отнасят до господин Мордашов като персона, а не до TUI AG, в която той е акционер. В Този смисъл глобите против акционера не оказват въздействие върху сдружението, в което той има акции. Оперативният бизнес на TUI AG се ръководи от Изпълнителния съвет, какъвто е казусът с всяко немско акционерно сдружение ”, изясняват от пресцентъра на туристическия холдинг.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР