Руският невролог Александър Евдокимов в интервю за Пети канал изброи

...
Руският невролог Александър Евдокимов в интервю за Пети канал изброи
Коментари Харесай

Учен изброи опасните видове главоболие

Руският невролог Александър Евдокимов в изявление за Пети канал изброи типовете главоболие, които вещаят съществени опасности за здравето и изискват незабавна аудиенция при лекаря. Внезапно главоболие, съпроводено от нараснал сърдечен темп, зной, изпотяване и зачервяване на очите може да подсказват за хипертонична рецесия.
"Усложненията на хипертоничната рецесия са инсулт и инфаркт, като при високо кръвно налягане тези опасности се усилват. Ако налягането не спадне в границите на един час, би трябвало да се обадите на кола за спешна помощ ", предложи лекарят.
Продължителната болежка в главата може да демонстрира промени в притока на кръв към мозъка, което от своя страна е един от признаците за развиване на рак. В този случай Евдокимов предлага цялостен медицински обзор, който ще разреши да се изключи патологията или да се разпознава на ранен стадий.
Понякога инфекциозни болести като менингит или енцефалит могат да бъдат причина за главоболието, означи експертът. В такава обстановка отводът от лекарска помощ може да бъде съдбовен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР