Руският министър на здравеопазването Михаил Мурашко съобщи в понеделник, че

...
Руският министър на здравеопазването Михаил Мурашко съобщи в понеделник, че
Коментари Харесай

Служители на европейския регулатор ще проучват Спутник V в Русия

Руският министър на опазването на здравето Михаил Мурашко заяви в понеделник, че чиновници от Европейската организация по медикаментите (ЕАЛ) ще посетят Русия на 10 април, с цел да проучат имунизацията против Covid-19 " Спутник V " и да създадат обзор на извършените с нея клинични изпитвания, съобщи БНР.

По-рано този месец основаната в Амстердам ЕАЛ разгласява изследвания за съветската коронавирусна ваксина, откакто редица европейски страни показаха интерес към имунизацията, до момента в който две страни, Словакия и Унгария, утвърдиха " Спутник V ", извършвайки самостоятелни прегледи.

През предходната седмица Германия и Италия оповестиха желанията си за осъществяване на лични изпитвания на съветската ваксина в границите на техните страни, в случай че ЕАЛ не успее да го направи.

В събота шефът на италианския централен район Лацио Никола Дзингарети пък заяви, че  откриватели от италианския Национален институт по инфекциозни заболявания Lazzaro Spallanzani (INMI) ще посетят индустриалните обекти на съветската ваксина " Спутник V ".

" След няколко дни ще бъде реализиран първия контракт за научни опити на имунизацията " Спутник V " във връзка с проучването на разновидности на ковид - естествено в очакване на разрешението на ЕМА ", разгласи Зингарети.

Неговото изказване пристигна единствено ден след като министър председателят Марио Драги съобщи, че Италия обмисля закупуването и администрирането на " Спутник V " макар неналичието на координирано решение от Европейския съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР