Руският министър на външните работи Сергей Лавров съобщи, че се

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров съобщи, че се
Коментари Харесай

Русия и Китай заедно срещу САЩ

Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че се е договорил с китайския първи посланик Ван И двете страни да противостоят на опитите Съединени американски щати да саботират съглашението с Иран за ограничение на нуклеарните му стратегии в подмяна на облекчение на наказания, съобщи ТАСС.

"Ние сме срещу преразглеждането на тези договорености и считаме за доста непродуктивни опитите да се обезсмислят многогодишните старания в границите на договарянията шестте страни и Иран ", сподели Лавров. Той добави, че Русия и Китай ще се стремят да осуетят подкопаването на "едно от най-големите достижения на интернационалната дипломация напоследък ".

По думите на съветския първи посланик "консолидираната роля на Русия и Китай за строго съблюдаване на интернационалното право играе основна роля за укрепването на стабилността и сигурността в света ".

На взаимната конференция в китайската столица Лавров означи, че въздушните удари на Запада по Сирия са попречили на наклонността за кротичък излаз от сирийската рецесия. Той заяви, че двамата с Ван са разискали обстановката на Корейския полуостров и са установили нуждата участващите в процеса страни да вършат взаимни отстъпки и да заобикалят провокативни дейности.



Китайският външен министър съобщи, че интернационалната общественост не би трябвало да основава никакви спънки пред преговорния развой на Корейския полуостров. Според Ван И оповестеното от Пхенян преустановяване на нуклеарните и ракетните опити е "значима стъпка ", която ще спомага за "денуклеаризацията на Корейския полуостров ". Първият посланик на Китай посочи, че неговата страна е изрично срещу използването на мощ в интернационалните връзки без единодушието на Съвета за сигурност към Организация на обединените нации.

Пред съветския си посетител Ван И заявява, че връзките сред Китай и Русия не зависят от външни фактори и обстановка, а подхождат на общите им ползи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР